Sport

Egyiptom ellen bizonyítani akar a magyar válogatott

Egyiptom ellen bizonyítani akar a magyar válogatott

2023. január 28., szombat
Egyiptom ellen bizonyítani akar a magyar válogatott

Nem szeretne rossz szájízzel eljönni Svédországból a magyar férfi kézilabda-válogatott, éppen ezért szeretnék megnyerni az Egyiptom elleni utolsó mérkőzésüket, ami a hetedik helyről dönt. Ancsin Gábor szerint hatalmas eredmény számukra a negyeddöntőbe jutás, szerinte a torna előtt nem sok ember fogadott volna erre. "Nagyon nagy siker, amit nem adtak ingyen, megdolgoztunk érte, de nem szeretnénk rossz szájízzel hazamenni. Az elért eredményt jó lenne úgy eltárolni magunkban, hogy tényleg siker volt, és ehhez kell a vasárnapi győzelem" - magyarázta a válogatott jobbátlövő.

AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐ MÁR BIZTOS

A magyarok a csoportkört és a középdöntőt is két győzelemmel és egy vereséggel zárták, ezzel a negyeddöntőbe jutottak, és biztosították részvételüket a jövő márciusi olimpiai selejtezőtornán. A szerdai negyeddöntőben 17 góllal kikaptak a címvédő Dániától, pénteken pedig Norvégiával szemben veszítettek nyolc találattal. Az utolsó meccsüket a hetedik helyért játsszák vasárnap 15:30 órától, Egyiptommal. Az eredeti cél a 7. hely megszerzése volt, ami torna előtt a biztos olimpiai selejtezős helyet érte, azonban az eredmények alakulása miatt a 8. helyezett válogatott is esélyt kap a párizsi kvóta kiharcolására.

"Minden maradék energiánkat fel kell égetnünk a meccsen. Ebben a fázisban már szinte egyikünk sincs a csúcson fizikálisan és mentálisan sem, de ezt valahogy ki kell zárnunk. Együtt, csapatként meg tudjuk csinálni!" - vélekedett a jobbátlövő, aki az eddigi nyolc találkozón ötven lövésből 24 gólt szerzett.

GForó: Kovács Anikó/MKSZ

  
JÓ ISMERŐS AZ EGYIPTOMI KISPADON

Az egyiptomiakat az a Garcia Parrondo irányítja, aki korábban a Pick Szegedben csapattársa volt Ancsin Gábornak. A spanyol tréner a játékospályafutását Budakalászon fejezte be, majd a Vardar Skopje másodedzője, majd vezetőedzője lett és Bajnokok Ligáját nyert. A két csapat szövetségi kapitánya korábban a VAlladoidban és a Ciudad Reálban is csapttársak voltak, mai napig jó barátság van köztük.

Az egyiptomiakat négy éve irányítja, de közben második éve a Bundesligában is dolgozik, a Melsungen csapatának vezetőedzője. Az afrikai csapat előző találkozóit figyelve, egy borzasztóan kemény mérkőzés vár a magyarokra, ahol a spanyol stílus találkozik a spanyol stílussal. Az egyipomiak nagyon komoly erőt képviselnek, jó kapussal és jó védelemmel rendelkeznek, nagyon gyorsak a szélsőik, korán elindulnak visszafelé, ezért a magyaroknak nagyon képben kell lenniük a visszarendeződésnél.

Ligetvári Patrik videóinterjúban elemezte az esélyeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.