Sport

Öt szegedi a kézilabda-válogatott világbajnoki keretében

Öt szegedi a kézilabda-válogatott világbajnoki keretében

2022. december 9., péntek
Öt szegedi a kézilabda-válogatott világbajnoki keretében

Huszonegy játékossal kezdi a felkészülést a januári olimpiai kvalifikációs világbajnokságra José María Vaquero Rodríguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya

"Ez lesz a legfontosabb verseny ebben az olimpiai ciklusban.

Természetesen az a célunk, hogy a legjobb formában legyünk a világbajnokságra. A játékosok még edzenek és meccseket játszanak klubjaikban, de azt követően előbb mi a kondicionális munkára helyezzük a hangsúlyt, december végén kezdjük a felkészülést" - idézte a magyar szövetség közleménye a spanyol szakembert.

A magyar válogatott január 5-én Ljutomerben, 7-én pedig Nagykanizsán játszik felkészülési mérkőzést Szlovéniával. A svéd-lengyel közös rendezésű világbajnokság csoportkörében a magyarok 12-én a Koreai Köztársasággal, 14-én Izlanddal, 16-án pedig Portugáliával találkoznak Kristianstadban. A középdöntőbe az első három helyezett kerül. A világbajnokságra 18 játékos nevezhető, mérkőzésenként 16 léphet pályára.

A MAGYAR VÁLOGATOTT VILÁGBAJNOKI KERETE

kapusok:Mikler Roland (OTP Bank-Pick Szeged), Székely Márton (MOL Tatabánya), Palasics Kristóf (HSA NEKA)
jobbszélsők: Pedro Rodríguez Álvarez (MOL Tatabánya), Bujdosó Bendegúz (Ferencváros)
jobbátlövők: Ilic Zoran (Telekom Veszprém), Leimeter Csaba (PPD Zagreb), Ancsin Gábor (MOL Tatabánya)
irányítók: Juhász Ádám (SL Benfica), Lékai Máté (Ferencváros), Hanusz Egon (TvB Stuttgart)
beállók: Bánhidi Bence (OTP Bank-Pick Szeged), Rosta Miklós (OTP Bank-Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC)
balátlövők: Bodó Richárd (OTP Bank-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (OTP Bank-Pick Szeged)
balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Kovacsics Péter (Ferencváros)
Tartalék: Győri Mátyás (MOL Tatabánya)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.