Sport

Szegedi siker a franciaországi Motorsport Játékokon

Szegedi siker a franciaországi Motorsport Játékokon

2022. november 2., szerda
Szegedi siker a franciaországi Motorsport Játékokon

Október 26-30. között rendezték meg a Motorsport Játékokat (FIA Motorsport Games) között a Marseille melletti Le Castelletben, a Paul Ricard versenypályán. A Nemzetközi Autósport Szövetség (FIA) által indított világjátékok célja, hogy az eltérő kategóriák egy helyszínen lebonyolított versenyeivel elérhető közelségbe hozza a nézők számára az autósportot. Ez pedig sikerült is, hisz a három nap alatt tízezrek látogattak ki a pályára.

A magyar válogatott nyolc kategóriában indult tizenegy versenyzővel. Közöttük volt a szegedi gokartbajnok Szabó Ádám a Benex Motorsport/Ralf Schumacher Kart versenyzője, csapattársával Horn Lillával. A csapat tagja lett Szabó Zalán is, aki bár a kora miatt nem indulhatott, azonban szakmai segítőként jelentősen hozzájárul Lilla és Ádám eredményéhez.

A pénteki napon kimagaslóan teljesítettek és jutottak tovább a legjobb 16 közé, ami bizakodásra adott okot. A nyolcaddöntőben a spanyolok ellen sajnos már sok hibát hoztak a futamok, de még így is sikerült bejutni a világ legjobb nyolc csapata közé. A hibák miatt azonban az elődöntőbe jutásért a tapasztalt és a leggyorsabbnak tartott német válogatottal kerültek szembe. Csak tökéletes teljesítmény lett volna elegendő a továbbjutáshoz, ami sajnos nem sikerült, mind Ádám, mind Lilla hibázott a futamában. Ez amiatt bosszantó, mert a bója elütésért járó 3 másodperces büntetések nélkül jobb időt futottak, mint a későbbi végső győztes németek, azonban a kiváló tempó nem elég a pontosság nélkül. Érdekesség, hogy a két pályán zajló küzdelemben Ádám mindkettőn pályacsúcsot futott.

Ennek ellenére a magyar válogatottból a második legjobb eredményt érték el az összetett hatodik helyezéssel, amely az előzetes várakozásokat felülmúlta. Bebizonyították, hogy nemzetközi mezőnyben is megállják a helyüket. Az MNASZ elnöke, Oláh Gyárfás személyesen szurkolt Ádáméknak a helyszínen és elégedetten értékelte a teljesítményüket.

A francia hétvégével véget ért a Szabó testvérek idei szezonja, és egyúttal elkezdődött a felkészülés a 2023-as versenyekre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.