Sport

Mérföldkőnek számító nemzetközi úszóversenyt rendeznek Szegeden

Mérföldkőnek számító nemzetközi úszóversenyt rendeznek Szegeden

2022. november 9., szerda
Mérföldkőnek számító nemzetközi úszóversenyt rendeznek Szegeden

A HAÁSZ SZUE mindig szeretne egy lépéssel közelebb kerülni ahhoz, hogy a Tiszavirág Sportuszodában nagy nemzetközi versenyeknek adjon otthont. Az utolsó komoly lépcsőfok egy rövidpályás verseny rendezése, ebből rögtön kettő is lesz idén: hétvégén a XII. Naturtex Kupa miatt varázsolják 25 méteresre a medencét, majd decemberben az utánpótlás rövidpályás bajnokság miatt – olvasható az egyesület közleményében.

Mint írják, az ob főpróbája lesz a XII. Naturtex Kupa. Nemzetközi mezőny érkezik Szegedre, hiszen 4 szerb és 1 szlovák egyesület is nevezett. Összesen 28 klub 380 versenyzője áll rajthoz a Tiszavirág Sportuszodában, ahol 800 forintos napijegy ellenében szurkolni is lehet a tehetségeknek – köztük a HAÁSZ SZUE minden úszójának.

Szombaton és vasárnap is 9 órakor kezdődik, várhatóan mindkét nap 17 óra környékén zárul a program. A 6-7 éves úszóknak bemutató futamokat is rendeznek, a legkisebbek 50 méter gyorson próbálhatják ki magukat.

– Szeretettel várjuk a szurkolókat, akik ismét egy nagyszabású utánpótlás versenyt láthatnak Szegeden – nyilatkozta Nagy Attila, a HAÁSZ SZUE elnöke. – Első alkalommal próbáljuk ki a betolható falat a Tiszavirág Sportuszodában, ahol már a megnyitó óta adott ez a technológia. Előkerülnek tehát a 25 méteres kötelek, a versenybírói stáb is először koordinál rövidpályás versenyt, izgatottan várjuk. Komoly lépés ez nekünk, hiszen ha jól végezzük a munkánkat, már minden adott lesz ahhoz, hogy komolyabb viadalokat is rendezzünk, mint például egy korosztályos Európa-bajnokság – jegyezte meg a szakember.

A szegedi szervezők munkáját a Magyar Úszó Szövetség már elismerte, ugyanis 2023-ban is a HAÁSZ SZUE rendezheti a cápa korosztály országos bajnokságát és a rövidpályás utánpótlás országos bajnokságot.

– Büszkék vagyunk rá, hogy a Tiszavirág Sportuszoda nyitása óta minden évben több országos bajnokságnak is otthont adunk, ezúton is köszönjük a versenybírók kiváló munkáját, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. segítségét és a Naturtex támogatását. A Naturtex ezúttal is értékes ajándékokat ajánlott fel a dobogós versenyzőknek, hálásak vagyunk érte! A dél-alföldi régió büszke lehet, mivel Hódmezővásárhely elnyerte a gyerek ob rendezési jogát, így jövőre a térségben rendezik a három legnagyobb létszámú országos bajnokságot – hangsúlyozta Nagy Attila.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.