Sport

Két büntetőt is rúghatott a DVTK, hazai pályán kapott ki a Szeged-Csanád GA

Két büntetőt is rúghatott a DVTK, hazai pályán kapott ki a Szeged-Csanád GA

2022. november 6., vasárnap
Két büntetőt is rúghatott a DVTK, hazai pályán kapott ki a Szeged-Csanád GA

Több mint háromezer néző látogatott ki vasárnap a Szent Gellért Fórumba, ahol a második helyezett Diósgyőrt fogadta a negyedik Szeged-Csanád GA a labdarúgó NB II. 15. fordulójában.

Kiegyenlített játékot hozott a találkozó az első félórája: a hazaiak Gajdos Zsolt révén szerezhettek volna vezetést, ám Danilovics kapus látványos védéssel hárította a jobb alsóba tartó fejest. A túloldalon Koman Vladimir átlövése jelentette a legnagyobb veszélyt, a korábbi válogatott középpályás csupán néhány centit tévedett.

A 36. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, miután Gajdos összeütközött a tizenhatoson belül Bényeivel. A tizenegyest a tavalyi NB II-es gólkirály, Lukács Dániel gólra váltotta.

Néhány perccel később Lukács már az előkészítésben jeleskedett: beadását a hosszún érkező Jurek egy igazítást követően a hosszú alsóba gurította, megduplázva ezzel csapata előnyét.

A fordulást követően hamar eldőlt a találkozó: Szilágyi passzát nem tudta lekezelni Simon, aki így buktatta a büntetőterületen belül kilépni igyekvő diósgyőrit. A labdához ezúttal a csereként pályára lépő Eppel Márton állt, aki Lukácshoz hasonlóan higgadtan értékesítette a büntetőt, beállítva ezzel a végeredményt.

A DVTK ezzel a győzelmével a tabella élére ugrott, míg a szegediek az ötödik pozícióból várhatják a folytatást. Alekszandar Sztevanovics együttese szerdán Kazincbarcikára látogat, jövő vasárnap pedig a Csákvárt fogadja 15 órakor a Szent Gellért Fórumban.

A mérkőzés összefoglalója:

Merkantil Bank Liga, 15. forduló
Szeged-Csanád GA – Diósgyőri VTK 0–3 (0–2)
Szeged,
Szent Gellért Fórum,3271néző.Vezette:Takács Tamás (Szert Balázs, Csatári Tibor)
Szeged-Csanád GA:Takács J. – Könczey, Szilágyi, Temesvári, Tóth B. – Simon Á. (Sipos Sz., 59.), Szatmári L. (Farkas A., a szünetben) – Papp Á. (Bíró B., 82.), Szakály D. (Dobronoky, 59.), Gajdos (Pintér Á., 59.) – Haruna.Vezetőedző:Alekszandar Sztevanovics.
DVTK: Danilovics – Csirmaz, Szatmári Cs., Bárdos, Bokros – Bényei (Radics, 83.), Cseke B., Koman (Bertus, a szünetben), Holdampf (Jurek, 21.) – Lukács D. (Papp M., 73.), Gera D. (Eppel, a szünetben).Vezetőedző:Kuznyecov Szergej
Gólszerző:Lukács D. (36. –11-esből), Jurek (41.), Eppel (49. –11-esből)

Alekszandar Sztevanovics:– A meccs első félidejének végén nagy hibákat követtünk el, majd a második félidőben is megvoltak ezek a bakik. A fiúk bizonyítani akartak, nagy volt az elvárás, de sajnálom őket, hogy ez most így sikerült.

Ifj. Kuznyecov Szergej:– Jó iramú mérkőzést játszottunk, örülünk a sok szempontból is fontos győzelemnek. A Szeged elleni kupamérkőzés emlékei még bennünk éltek, ezért is lényeges, hogy most sok helyzetet kidolgozva szereztük meg a három pontot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.