Sport

Kopasz Bálint az év legjobb férfi kajakosa

Kopasz Bálint az év legjobb férfi kajakosa

2022. október 28., péntek
Kopasz Bálint az év legjobb férfi kajakosa

Rajta kívül négy szegedit is jutalmazott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

Nem volt eseménytelen a kajak-kenu sportágban a 2022-es év: a müncheni multisport Európa-bajnokság, a kanadai Halifaxban rendezett világbajnokság, illetve a szegedi Maty-éren lebonyolított ifjúsági és U23-as világbajnokság mind olyan esemény volt, amelyen rengeteg magyar érem született.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség 18 szakágban jutalmazta a legjobbak, akik között az MVM Szegedi VE 4 sportolója is ott van:

  • Az év legjobb női parasportolója Varga Katalin,
  • az év legjobb női kenusa Nagy Bianka és a tiszaújvárosi Bragato Giada,
  • az év legjobb utánpótlás női kenusa Kiss Ágnes,
  • az év legjobb utánpótlás férfi kenusa pedig Molnár Csanád és a paksi Juhász István lettek.

Varga Katalin a magyar parasport első női olimpiai bronzérmese, idén mind az Európa-, mind a világbajnokságon bronzérmet szerzett a KL2 200 méteres számban. Mindezt annak ellenére érte el, hogy a szezon elején súlyos sérülést szenvedett.

A Nagy Bianka, Bragato Giada duó még U23-as korosztályúként vett részt az idei felnőtt viadalokon. Halifaxban három bronzérmet szereztek, Münchenben C2 200 méteren elsők, C2 500 méteren második helyet. A szegedi U23-as világbajnokságon azonban nem volt ellenfelük.

Kiss Ágnes a korosztályos Európa-bajnokságon lett aranyérmes C1 200 méteren és C2 500 méteren klubtársával, Molnár Csepkével. Utóbbival ugyanezt a számot az ifjúsági vb-n meg is nyerte.

Molnár Csanád az új olimpiai távon, C2 500 méteren a paksi Juhásszal egy hajóban megnyerte a vb-t, majd C2 1000 méteren sem volt jobb náluk.

Az év legjobb férfi kajakosának az algyői származású Kopasz Bálintot választották meg, míg a legjobb edző az édesanyja, Kopaszné Demeter Irén lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.