Sport

Döntetlennel debütált a Szent Gellért Fórumban a St. Mihály

Döntetlennel debütált a Szent Gellért Fórumban a St. Mihály

2022. október 2., vasárnap
Döntetlennel debütált a Szent Gellért Fórumban a St. Mihály

A Simple Női Liga 7. fordulójában a Szombathelyi Haladás csapatát fogadta a St. Mihály a Szent Gellért Fórumban. Az időjárás nem volt kegyes a felekhez, gyakorlatilag végig zuhogó esőben játszottak a csapatok.

Az ünnepélyes kezdőrúgást Mihálffy Béla, Szeged és a Homokhátság országgyűlési képviselője és Chovanecz Kata, a Fidesz önkormányzati képviselője végezték el közösen.

Álomszerűen indult a találkozó a szegedi csapat számára, ugyanis az első adódó lehetőséget sikerült gólra váltani a 11. percben Dékány Dóra révén.

Még a szünet előtt megduplázta előnyét a St. Mihály: a 45. percben a kiugró Knezevicset buktatták a tizenhatoson belül, a tizenegyest a tavalyi NB II.-es idény házi gólkirálya, Papp Szidónia magabiztosan értékesítette.

Fotó: Délmagyar

A fordulást követően a vendégek domináltak inkább, aminek a 71. percben szépítés lett az eredménye: egy szögletet követően a tizenhatosról Kiss-Lantos Hanna vette be a bal alsó sarkot.

Két perccel a rendes játékidő vége előtt kiegyenlített a Haladás: egy beívelt szabadrúgás előbb a kapufán csattant, de a kipattanónál Urbán már a szegedi kapuba talált, ezzel beállítva a 2–2-es végeredményt.

A KÉSZ-St. Mihály együttese a következő fordulóban Szekszárdra látogat, míg hazai közönség előtt legközelebb október 29-én, a MOL Fehérvár ellen lépnek pályára a Szent Gellért Fórumban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.