Sport

Videó: gólzáporos derbi a Szent Gellért Fórumban

Videó: gólzáporos derbi a Szent Gellért Fórumban

2022. szeptember 5., hétfő
Videó: gólzáporos derbi a Szent Gellért Fórumban

Kétszer is vezetett a Szeged-Csanád GA a Békéscsaba ellen, ám a hajrában a kék-feketék egyenlítettek.

Fordulatos és gólgazdag mérkőzést hozott a vasárnapi dél-alföldi derbi a Szent Gellért Fórumban. A házigazda szegediek a 21. percben Bíró szemrevaló találatával szereztek vezetést. Nem örülhettek sokáig, ugyanis tíz perccel később Czékus megpattanó lövésével egyenlítettek a viharsarkiak. Négy perccel a szünet előtt ismét előnybe került a Szeged, miután a Gajdos által kiharcolt büntetőt Bíró magabiztosan értékesítette.

A fordulást követően hamar egalizáltak a csabaiak: egy baloldali beadás után Puskás fejelt követlen közelről a szegedi kapuba. A 71. percben fordított a vendég csapat, miután egy védelmi hibát kihasználva Máris centerezett Hamed irányába, aki az üres kapuba passzolt.

A slusszpoén a 83. percben jött: egy szegedi szögletet megelőzően Alekszandar Sztevanovics, a hazaiak vezetőedzője Simon Ádám helyére becserélte Jammeh Harunát, akit üresen talált Szatmári a sarokrúgásnál és első labdaérintéséből kiegyenlített.

A bajnokság színvonalát messze felülmúló mérkőzésen több gólt már nem született, így zsinórban negyedik alkalommal maradt veretlen a Szeged-Csanád GA.

A kék-feketék vasárnap a Soroksár otthonában gyarapíthatják pontjaik számát.

ALEKSZANDAR SZTEVANOVICS: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Vezettünk, többször is jól álltunk, ám utána visszaesett a produkció. Ezt kihasználta a Csaba, és fordított. Kemény perióduson mentünk keresztül, amikor vezetett az ellenfél, de a csapat karakterét mutatja, hogy kiegyenlítettünk. Most azt mondom, hogy két pontot elveszítettünk.

Merkantil Bank Liga, 7. forduló
SZEGED-CSANÁD GA–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 3–3 (2–1)
Szeged, 
Szent Gellért Fórum, 3100 néző. Vezette: Pillók Ádám (Sinkovicz Dániel, Tökés Róbert)
SZEGED-CSANÁD GA: Molnár F. – Könczey, Szilágyi Z., Tóth B., Beronja (Kővári, 73.) – Simon Á. (Haruna, 83.), Sipos Sz. (Rédling, 60.) – Pintér Á. (Farkas A., 60.), Szatmári L., Gajdos – Bíró B. (Kundrák, 60.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
BÉKÉSCSABA: Bukrán – Puskás G., Fazekas L., Albert L., Mikló – Váradi (Máris, 68.), Zvara (Szabó Cs., 87.), Kitl M., Horváth P. (Lukács, 87.) – Hamed (Szalai, 77.), Czékus (Talpalló, 77.). Vezetőedző: Brlázs Gábor
Gólszerzők: Bíró B. (21., 40. – 11-esből), Haruna (83.), ill. Czékus (31.), Puskás G. (51.), Hamed (70.) 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.