Sport

Marco Rossi: Jó pillanatokban is tudatában kell lenni, hogy kik vagyunk és honnan érkeztünk

Marco Rossi: Jó pillanatokban is tudatában kell lenni, hogy kik vagyunk és honnan érkeztünk

2022. szeptember 25., vasárnap
Marco Rossi: Jó pillanatokban is tudatában kell lenni, hogy kik vagyunk és honnan érkeztünk

MarcoRossiszövetségi kapitány szerint örökké emlékezetes lehet a magyar labdarúgó-válogatott számára az olaszok elleni mérkőzés a Nemzetek Ligája hatodik, utolsó fordulójában.

"Egyrészt sikerülhet kijutni a négyes döntőre, márpedig

évtizedek óta nem volt példa a magyar futballban arra, hogy bármilyen sorozatban a legjobb négy közé jusson magyar csapat.

Másrészt egy fontos játékosom az utolsó meccsét játssza, harmadrészt a hangulat a tetőfokára hághat, ha megnyernénk a csoportot, ezt pedig az ember szívesen élné át" - mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján az olasz szakvezető.

"Jó pillanatokban is tudatában kell lenni, hogy kik vagyunk és honnan érkeztünk. Éppen ezért mindig a legnagyobb alázattal kell játszani. A harmadosztályt jelentő C divízióból indulva most öt meccsen tíz pontot szereztünk az élvonalban, és azt alá kell húzzam, hogy megérdemelten.

Ettől viszont nem szabad elbizakodottá válni.

Képesek vagyunk 110 százalékos teljesítményt nyújtani, ezt értékelik a szurkolók akkor is, ha nem győzünk. Ezzel a felelősséggel kell pályára lépni, tisztelni kell a címeres mezt" - adta meg a siker titkát a csoportdöntőre vonatkozóanRossi, aki azzal, hogy a jövőben ki lesz a csapatkapitány, egyelőre nem kívánt foglalkozni.

A SZOMBAT A REGENERÁLÓDÁSÉ VOLT

Szombaton regeneráló edzést vezényelt Marco Rossi a csapatnak, miután éjszaka érkeztek vissza Lipcséből Telkibe. Azok sem mozogtak sokkal többet, akik nem léptek pályára pénteken a németek vendégeként 1-0-ra megnyert meccsen. A kapitány azt mondta, játékosai elég jól és gyorsan nyerik vissza a fizikai állapotukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.