Sport

Szerdán újabb világbajnokság kezdődik a Maty-éren

Szerdán újabb világbajnokság kezdődik a Maty-éren

2022. augusztus 29., hétfő
Szerdán újabb világbajnokság kezdődik a Maty-éren

Az év legfontosabb kajak-kenu utánpótlásversenye kezdődik a Maty-éren. A világ legjobb U23-as és ifjúsági kajakosai, kenusai versenyeznek majd öt napon keresztül Szegeden. A magyar válogatottban több olyan versenyző is hajóba száll, aki már a felnőtt mezőnyben is bizonyított.

Az olimpiai ezüstérmes kajakos Varga Ádám, az olimpikon és világbajnok kenus Adolf Balázs, de éremeséllyel áll rajthoz a szegediek világbajnok kenusa, Nagy Bianka is.

TIZENEGY SZEGEDI VERSENYZŐ ÁLL RAJTJOZ

Az MVM Szeged VE-t tizenegyen képviselik ezen az eseményen: az ifjúsági keretben ott van a kajakos Ozsgyáni Bence, a kenusok között Molnár Csanád, Szarka Krisztián, Szilágyi Balázs, Kiss Ágnes, Molnár Csepke és Gyányi Levente Az U23-asoknál pedig a kajakos Balogh Gergely a kenus Nagy Bianka, Molnár Csenge és Zombori Dominik áll rajthoz. A szegediek összesen 17 versenyszámban érdekeltek.

A keddi megnyitó után szerdától vasárnapig zajlanak majd a versenyek, 9 órától indulnak a futamok. A döntőket péntektől vasárnapig rendezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.