Sport

Szegedi éremesélyek az Európa-bajnokságon

Szegedi éremesélyek az Európa-bajnokságon

2022. augusztus 9., kedd
Szegedi éremesélyek az Európa-bajnokságon

Csütörtökön veszi kezdetét az úszó Európa-bajnokság Rómában. A Szegedi Úszó Egylet pedig izgatottan várja azt.

Pádár Nikolett egyéniben 200 méteren biztosan rajthoz áll, illetve még 100 méterre is be van nevezve, de utóbbi számban még kérdőjeles az indulása. A 16 éves szegedi tehetség a női gyorsváltók biztos tagjaként éremre esélyes, illetve – amennyiben Sós Csaba szövetségi kapitány úgy dönt – a mix váltókban is szerepet kaphat.

A medencés versenyek legendás helyszíne, a Stadio Olimpico del Nuoto nyitott uszodája kedves helyszín Pádár Nikolett számára, hiszen tavaly ott szerezte meg első ifjúsági Európa-bajnoki címeit – idén újabbakat gyűjtött –,

most pedig felnőtt Eb-n is szeretne dobogóra állni az örök városban.

Az Ostia tengerpartján a nyílt vízi számokban Olasz Anna 10 km-en és váltóban, Vas Luca pedig 25 km-en áll rajthoz. Olasz Anna a tavalyi, Budapesten rendezett Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett 10 km-en, az idei – szintén hazai – világbajnokságon pedig a váltóval lett második, így mindkét számban lehet esélye az éremszerzésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.