Sport

Szalai "Dzsínó" Istvánról kapta a nevét Szeged új sportlétesítménye

Szalai "Dzsínó" Istvánról kapta a nevét Szeged új sportlétesítménye

2022. augusztus 28., vasárnap
Szalai "Dzsínó" Istvánról kapta a nevét Szeged új sportlétesítménye

Bár már néhány hete edzenek a csapatok, sőt az FK Szeged már bajnokit is játszott, hivatalosan szombaton adták át a SZEOL SC új sportpályáját. A baktói Füge sori pálya területét 15 évre kapta meg a várostól az egyesület. A felújítás során teljesen megújították az egykor megyei harmadosztályú csapatok otthonául szolgáló pályát. A szabványméretű műfüves pálya mellett 6 kandeláber alkalmassá teszi a pályát esti edzésekre, sőt mérkőzésekre is. A csapatok összkomfortos, kényelemes konténerházakban öltözhetnek, illetve egy kézilabdapálya méretű műfüves pályán is edzhetnek. A beruházás többségében TAO támogatásból, közel 245 millió forintból valósulhatott meg.

A sportlétesítmény ugyan SZEOL pálya néven került a köztudatba, de pálya Szalai „Dzsínó” Istvánról, a néhány éve elhunyt legendás szegedi edzőről kapta a nevét.

-Én is fociztam a SZEOL színeiben, így közel áll hozzám az egyesület. Öröm volt nézni, hogy mennyi fiatal labdarúgó mozgott ma is a SZEOL család új otthonában, szép környezetben, a város zajától egy kicsit távolabb, egy minden igényt kielégítő sportpályán tehetik mindezt-mondta az átadón Mihálffy Béla. A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője hozzátette, hogy ez a beruházás is segítséget ad, hogy a fiatalok sportolhassanak, aminek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. -Épüljön önkormányzat, kormányzati, vagy uniós forrásból, de egy ilyen létesítmény megépítése nagyon sok örömöt okoz a használóinak.

A SZEOL pályán a klub felsőbb korosztályú utánpótlás csapatai mellett a megyei első osztályban szereplő FK Szeged játssza majd bajnoki meccseit.

Bár a pálya távol esik a belvárostól, de a megközelítése tömegközlekedéssel is egyszerű, a 21-es busz néhány méterre a bejárattól áll meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.