Sport

Kopasz Bálint ismét a királyszám királya lett, és párosban is diadalmaskodott

Kopasz Bálint ismét a királyszám királya lett, és párosban is diadalmaskodott

2022. augusztus 7., vasárnap
Kopasz Bálint ismét a királyszám királya lett, és párosban is diadalmaskodott

Kopasz Bálint aranyérmet szerzett szombaton kajak egyes 1000 méteren a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokságon, írja az MTI.A szegedi versenyző mellett K-2 200-on a Kiss Blanka-Lucz Anna duó diadalmaskodott.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság szombati napján K-1 1000 méteren diadalmaskodó Kopasz Bálint megmutatta, hogy ő a királyszám legnagyobb királya.

,,Bálint és a lányok olimpiai számos érme kifejezetten szívet melengető, de összességében nem vagyok elégedett, mert szerepelhettünk volna jobban is, még ezzel a fiatal csapattal is. Aki itt van a helyszínen, az látja, hogy a pályák között micsoda különbségek vannak. Viszont Bálint még a legrosszabb pályán is megoldotta a feladatát, ez mindent elmond arról, hogy mennyire profi, és ennek a királyszámnak a legnagyobb királya." - fogalmazott a közmédiának nyilatkozva a szakember.

A pályakülönbségekre utalva azt mondta: ha például Rendessy Eszter egy másik pályán megy a döntőben, akkor érmes lehetett volna. "Ezzel együtt azt gondolom, hogy ez a hetedik hely az első felnőtt világbajnokságán, ebben a mezőnyben tökéletes teljesítmény." - jelentette ki Hüttner Csaba.

A szövetségi kapitány azt mondta, hiányérzete leginkább a férfi K-4 500 méteres egység miatt van, amely a B döntőben szerepelve végül 11. lett. "Eddig is tudtuk, hogy ebben a számban pár tizeden múlnak a helyezések. Van három kiemelkedő egység, de utánuk nagyon kiegyensúlyozott a mezőny. Fejlődni kell, hogy jövőre olimpiai kvótákat tudjon szerezni az egység, ezen fogunk dolgozni" - fogalmazott.

Frissítés: A Nádas-Kopasz páros is világbajnok lett!

Nem csak egyéniben, hanem Nádas Péterrel is világbajnok lett Kopasz Bálint K-2 500 méteren a kanadi világbajnokság utolsó versenynapján. Rajtuk kívül a pályafutása első felnőtt vb-jén szereplő Rendessy Eszter pedig második lett kajak egyes 1000 méteren. Lucz Anna és Csizmadia Kolos egyformán bronzérmesként zárt K-1 200 méteren és a Noé Bálint, Kulifai Tamás kajakos duó is megismételte egy évvel ezelőtti harmadik helyét 1000 méteren. K-1 5000 méteren pedig Kőhalmi Emese megvédte címét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.