Sport

ITT A CSODA: tétmeccsen verte Angliát a magyar válogatott

ITT A CSODA:  tétmeccsen verte Angliát a magyar válogatott

2022. június 4., szombat
ITT A CSODA:  tétmeccsen verte Angliát a magyar válogatott

Angol helyzetekkel kezdődött a találkozó, de a mieinket sem kellett félteni. Ha lehetőségük volt, bátran támadtak, amiből a 13. percben kis híján gól is született. Nagy Ádám emelt jobb oldalon érkező Negóhoz, ő tökéletes ütemben találta meg középen érkező Szoboszlait aki tízről, középről kapura lőtt, de gyengén. A labda ugyan túlcsorgott Pickford kapuson, de Coady kényelmesen elérte azt a gólvonal előtt. Mindennek rendkívüli módon örült a lelátón helyet foglaló mintegy harmincezer gyermek, akik a zárt kapus meccs szabályainak megfelelően ott lehettek a lelátón.

Az angolok akarata érvényesült továbbra is, azonban a 30. percben megint válogatottunknak volt nagy lehetősége. Sallai és Szalai készített elő Nagy Zsoltnak, ő megelőzte Arnoldot, ballal a tizenhatos bal sarkáról kapura lőtt, Pickfordnak nagyot kellett nyújtóznia, hogy menteni tudjon.

Fotó:MTI/Koszticsák Szilárd

Bár a félidő hátralévő részében is többet volt az angoloknál a labda, összességében egészen biztató 45 percet láttunk a magyar válogatottól.

Két magyar próbálkozás vezette be a második játékrészt, bár a kapura különösebb veszélyt nem jelentettek, de jó volt látni, hogy egy pillanatig sem szeretné feladni a támadás lehetőségét Marco Rossi csapata. Persze ezt az angolok sem tették meg, így szép lassan átvették ismét az irányítást.

A 64. percben azonban mégis válogatottunk szerzett vezetést. Nego adott a jobb szélt meghúzó Nagy Zsoltnak keresztlabdát, aki mellett Reece James hosszan vette le azt, majd miután. Nagy Zsolt elhúzhatott volna, de az angol védő lerántott, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Szoboszlaiállt a labda mögé, és a jó irányba mozduló Pickford mellett jobbal nem túl erősen, tökéletesen helyezve a kapu jobb oldalába lőtt. (1-0)

A gólt ide kattintva tudja megnézni-érdemes!

A hátrányba került angolok még inkább elkezdtek nyomni, akadt egészen veszélyes kísérletük is, de a védelmünk rendre jól zárt. Sőt, a fellazult angol védelem lehetőséget adott a kontrákra is, amiből a 82. percben tovább nőhetett volna az előnyünk. Szalai indította a kiugró Kleinheislert, aki szépen megcsinálta magának a lövőhelyzetet, ballal lőtt, amit Pickford hárított. A kipattanót Schäfernek az üres kapuba kellett volna tessékelnie, de ehelyett 6 méterről fölé lőtt.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az utolsó percekre sem változott a játék képe, támadtak az angolok, de védelmünket ma nem igen lehetett zavarba hozni. Kimondottan jó összképe volt az egész meccsen válogatottunknak, ráadásul a vezetés után sem csak a védekezésre fordítottak energiát. Ennek eredménye pedig az utóbbi évek legnagyobb bravúrja volt, az Eb ezüstérmes angolok legyőzése volt.

A magyar válogatott 1962. május 31-én, azaz 60 éve és 5 napja nyert utoljára Anglia ellen.

Folytatás kedden este Cesenaban, Olaszország ellen a Nemzetek Ligájában.

NEMZETEK LIGÁJA, A-LIGA, 3. CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG_ANGLIA
Budapest, 
Puskás Aréna, 38 500 néző. V: Artur Dias (portugál)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á. (Styles 82.), Schäfer, Nagy Zs. (Vécsei, 88.) – Sallai (Kleinheisler, 71.), Szoboszlai (Fiola, 82.) – Szalai Á. (Ádám, 88.) Szövetségi kapitány: Marco Rossi
ANGLIA: Pickford – Walker (Stones, 62.), Maguire, Coady (K. Phillips, 80.) – Alexander-Arnold (R. James, 62.), Rice, Bellingham, Justin (Saka, a szünetben) – Bowen, Kane, Mount (Grealish, 63.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Gólszerző: Szoboszlai (66. – 11-esből)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.