Sport

Gólt lőttünk az Eb címvédőnek és az egyenlítésért küzdöttünk

Gólt lőttünk az Eb címvédőnek és az egyenlítésért küzdöttünk

2022. június 7., kedd
Gólt lőttünk az Eb címvédőnek és az egyenlítésért küzdöttünk

A magyar válogatottat Cesenaba is elkísérte mintegy kétezer szurkoló, akik kora este fergeteges hangulatot varázsoltak a csendes délutánját élő olasz városkába. A helyieket a szurkolok közös vonulása a stadionba nemhogy nem zavarta, lelkesen tapsoltak és integettek magyaroknak.

Exkluzív videónk a szurkolói vonulásról:

A magyar válogatott kezdőcsapatában egyetlen változás volt, Dibusz Dénes kezdett Gulácsi Péter helyett, ahogy ezt a szövetségi kapitány, Marco Roossi ezt már jelezte is néhány napja.

Ahogy Anglia ellen, úgy most sem a magyar válogatott irányította a játékot, jóval többet birtokolták az olaszok a labdát. A mieink precízen védekeztek és ha lehetőségük volt türelmesen építették a támadásaikat. A szórványos hazai lehetőségek mellett Szoboszlai néhány centivel elmért szabadrúgása okozhatott volna veszélyt aZ olasz kapu előtt.

A mérkőzés feléhez közeledve aztán Dibusz megmutatta, hogy egyáltalán nem véletlen a csapatba kerülése. Egy bal oldali szögletet Mancini 6 méterről fejelte kapura, Dibusz a levegőben úszva bravúrral tolta ki, a kapu jobb oldalába tartó labdát. Négy perccel később mi is megmozgattuk Donnarummát. Negótol remek ütemben kapta vissza a labdát Sallai, aki kapura lőtt, de az olasz kapus vetődve védeni tudott.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A 30. percben a jobb oldali védelmünk volt bajban, így Spinazzola balról középre guríthatott, ahol Barella várta a labdát és 18 méterről a kapuba lőtt. Dibusz beleért ugyan a lövésbe, de már ez is komoly bravúr volt a tökéletes kivitelezés után. 1-0

A gól után sem hagyott alább az olaszok támadókedve, és a 44. percben ez újabb gólt hozott. Politano nagy csellel csapta be a jobb oldalon Szalai Attilát, átgurított a hosszú oldalra, ahol megint szabadon maradt egy olasz, most Lorenzo Pellegrini, aki 8 méterről könnyedén lőtt az üres kapuba. 2–0

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A küzdelmes első félidő után küzdelmesre sikerült második játékrész eleje is. Nem ragadtunk a kapunk elé, amikor lehetett egészen biztató próbálkozásaink voltak, igaz az 56. percben az olaszok egy felső lécről épphogy a gólvonal elé pattanó labdával kis híján növelték előnyüket.

A 61. percben meg nem hogy nőtt, éppen csökkent az olasz előny. Fiola jobb oldalról élesenn adott középre, Mancini becsúszva akart menteni, de a labdát a saját kapujába juttatta. (2-1)

A bekapott gól érezhetően megfogta az olaszokat, amivel kiegyenlítetté vált a meccs, sőt jöttek a magyar helyzetek, de újabb gólt nem sikerült szerezni- igaz ebben az időszakban az olaszoknak nem is igazán akadt erre lehetőségük. Válogatottunk az utolsó negyedórában többször is fölényben játszott, valós esélye volt az egyenlítésre. A rendes játékidő vége előtt Dibusznak újabb nagy védése volt, a 4 perces hosszabítás pedig már nem hozott változást az eredményben.

Marco Rossi szövetségi kapitány a meccsen a 17 éves Vancsa Zalán személyében újoncot avatott, amikor a 87. percben becserélte.

A magyar válogatott szombaton, hazai pályán, a Puskás Arénban folytatja a Nemzetek Ligája csoportkőrt, Németország ellen.

NEMZETEK LIGÁJA, A-LIGA, 3. CSOPORT, 2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG-OLASZORSZÁG
Cesena, Dino Manuzzi Stadion. Vezette: Sandro Schärer (svájci)
OLASZORSZÁG: Donnarumma – Calabria, G. Mancini, Bastoni, Spinazzola (Dimarco, 75.) – Lo. Pellegrini (Locatelli, 66.), Cristante, Barella (Tonali, 84.) – Politano (Belotti, 75.), Gnonto, Raspadori (Zerbin, 84.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Nego (Fiola, 58.), Nagy Á. (Styles, 58.), Schäfer (Vancsa, 87.), Nagy Zs. (Bolla, 81.) – Sallai R., Szoboszlai – Szalai Á (Ádám, 87.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Barella (30.), Lo. Pellegrini (45.), ill. Mancini (61. – öngól)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.