Sport

A Veszprém előnyből várhatja a bajnoki döntő visszavágóját

A Veszprém előnyből várhatja a bajnoki döntő visszavágóját

2022. június 3., péntek
A Veszprém előnyből várhatja a bajnoki döntő visszavágóját

A legnagyobb meglepetés megválaszolta a legnagyobb kérdést is: a március eleje óta sérült Bánhidi Bence ott melegített a társakkal mérkőzés előtt. A Szeged csapatkapitányának a csapatba kerülése talán a legkomolyabb fegyvere volt a bajnoki döntő előtt a Picknek. Gyorsan jött az újabb kérdés: mennyit bír a sérült dereka?

Gyors gólváltásokkal és egy-egy kapusbravúrral kezdődött a meccs, majd a 7. percben amikor Matej Gaber miután gólt szerzett, a kapujából kirontó Rodrigo Corallessel ütközött, a szlovén beálló fájdalmas arccal tápászkodott fel a földről, jött is Bánhidi Bence a helyére a Pickben, 4-4-nél. Az esélye megvolt arra, hogy előnybe kerüljön a Szeged, de Bogdan Radivojevic kétszer is büntetőt hibázott. Amilyen gyorsan jött Bánhidi, olyan gyorsan is ment, két percre, a kiállítást a Veszprém gólra váltotta. A kapusok mindkét oldalon ziccereket fogtak, ugyanakkor a védekezésben becsülettel akadtak lyukak a falban. A félidő felénél a Szegednél volt az előny, ehhez Mikler Roland bravúrja és Sebastian Frimmel értékesített büntetője kellett. (7-6)

Sok hiba mellett hatalmas küzdelem volt az első perctől kezdve. Fotó: MTI/Kovács Anikó

Nem tudod komolyabb előnybe kerülni egyik csapat sem, aminek elsősorban az volt az ok, hogy sok hiba csúszott a támadásokba. Hiába védett Mikler bravúrral, ha a túloldalon igencsak bosszantóan a harmadik hétméterest hagyta ki szegedi oldalon Frimmel. Beszédes adat, hogy 20 perc alatt a Szeged mindössze öt akciógólt szerzett, négyszer hétméteresből talált a kapuba. A 23. percben Mikler újabb védése után három passzból felért a Szeged, Bodó Richárd szép betörése után a kapuba talált, először volt egy gólnál nagyobb az előny valamelyik oldalon, sőt egy-egy elhibázott támadás után Miguel Martins góljával már három góllal ment a Pick. Ahhoz, hogy az az előny megmaradjon, vagy akár tovább nőjön csak precízebb játék kellett volna a kékeknél, de ez hiánycikk volt. Ugyan hibáztak a veszprémiek is, de kevesebbet, mint a túloldal. Az utolsó perces rohanásban a rapid gólpárbajból a Szeged jött ki jobban, így egyetlen gólos előnyben voltak a szünetben. (16-15)

A szünet után tartani tudta az egy-két gólos különbséget a Pick, de itt is igaz volt: ha jobban koncentráltak volna nagyobb előnybe is kerülhettek volna. Elég ha Mario Sostaric kihagyott büntetőjét említjük, ami már a negyedik volt a kékeknél. Mikler a kapuban sorozatban hozta a bravúrokat, háromszor is védett, gólt a túloldalon csak egyet szereztek a társak, de ezzel is háromra nőtt különbség a 38. percre. (20-17)

A hangulatra most sem lehetett panasz a közel teltházas Pick Arénában

Ha pontosabb nem is, de mindenképpen összeszedettebb volt a szegediek játéka, így továbbra is maguknál tudták tartani az előnyt. Kérdés azonban, hogy milyen ára lesz majd annak a bajnoki döntő végén, hogy a 42. percben már az ötödik (!!!) hétméteresét hagyta ki a Pick. A hajrára összekapták magukat a vendégek, ami érezhetően zavart hozott a Szeged játékába, az 50. percben ki is egyenlítettek. (24-23)

Rendkívül feszülten, sok hibával kézilabdázott mindkét csapat, gólt pedig csak a veszprémiek szereztek, 5 perc alatt hármat is, így először két gól volt az előnyük. Ebből az 56. percben Radivojevic hétméteresből egyet faragott, majd fél perccel később, Rasmus Lauge kapufája után Bodó Richárd egyenlített. Az 58. perc elején Omar Yahia góljánál már-már biztos volt, hogy a Szeged akkor juthat előnyhöz ha nem kap gólt a végéig és legalább kétszer a kapuba talál. Bodó a feladat egyharmadát megoldotta, azonban a túloldalon nem sikerül megfogni Petar Nandicot, így az utolsó percre veszprémi előnnyel fordultak a csapatok. Bánhidi gyors góljával egynlített ugyan a Pick, de a veszprémiek a vége előtt Yahia ismét gólt szerzett, válaszra pedig már nem maradt idő. (28-29)

Visszavágó jövő szombaton Veszprémben.

Férfi kézilabda NB I., bajnoki döntő, 1. mérkőzés
Pick Szeged–Telekom Veszprém 28–29 (16–15)

Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczy Mihály sportcsarnok.Vezeti:Hargitai, Markó.
Pick Szeged:Mikler – Sostaric 1, Tönnesen 1, Gaber 2, Mackovsek 5, Henigman 1, Bombac 1. Csere: Alilovic (kapus), Radivojevics 2/2, Bánhidi 2, Garciandía 1, Frimmel 5/3, Rosta, Bodó 5, Martins 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém:Corrales – Gas. Marguc 1/1, Jahja 7, Mahé 3/2, Blagotinsek 1, R. Lauge 3, Strlek 4. Csere: Cupara (kapus), Ligetvári, P. Nenadics 4, A. Nilsson 2, Lékai 2, Maqueda 2. Vezetőedző: Momir Ilics.
Hétméteres:10/5, ill. 3/3.
Kiállítás:6, ill. 8 perc.

Fotó: Nemzeti Sport/ Török Attila

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.