Sport

A kérdés állandó, a válasz nem egyértelmű: Szeged vagy Veszprém?

A kérdés állandó, a válasz nem egyértelmű: Szeged vagy Veszprém?

2022. június 3., péntek
A kérdés állandó, a válasz nem egyértelmű: Szeged vagy Veszprém?

Mivel a Szeged-Veszprém összecsapásoknál nem lehet a papírformában bízni, sőt a közeli vagy távolabbi múlt eredményei sem sok támpontot adnak, így puszta tényközlés:

a mai lesz a két hazai férfi kézilabda sztárcsapat 182. tétmérkőzése, az eddigieken 123 veszprémi, 51 szegedi siker született, 7 alkalommal döntetlenre végeztek egymással.

Idén eddig háromszor találkoztak, a mérleg a veszprémi oldalra billen. Az őszi veszprémi 26-26-os döntetlen után tavasszal Győrben, a Magyar Kupa elődöntőjében 30-27-re, majd egy héttel később, a bakonyiak első Pick Arénás fellépésen 29-27-re nyertek. Az alapszakaszt a Veszprém nyerte, két döntetlen (Szeged, Balatonfüred) mellett nem kaptak ki, míg Szeged egy pontosztozkodás (Veszprém) mellett kétszer is kikapott (Veszprém, Gyöngyös).

A 2016/17-es idényben vezették be újra az oda-visszavágós finálét a férfi élvonalban. A párharc második mérkőzését mindig az alapszakasz győztese játszhatja hazai pályán, de ez eddig még egyszer sem bizonyult előnynek, ugyanis

rendre az a csapat lett a bajnok, amely vendég volt a visszavágón.

Tavaly kettős győzelemmel lett bajnok a Szeged.

Bánhidi Bence március elején játszott utoljára a Szegedben, a Ferencváros elleni bajnoki után nem tudott pályára lépni makacs deréksérülése miatt. Ez Veszprém ellen is mindkétszer meglátszott a Szeged játékán. A válogatott beálló április közepén azt mondta, tervei szerint május közepe vagy vége felé kezdi újra az edzéseket.

Mindezek ellenére úgy tűnik, a döntőben nem szerepelhet Bánhidi.

A Pick Szeged negyeddöntőbe a Bajnokok Ligájában, lemaradtak a Magyar Kupa fináléjáról, vagyis az idényüket csak egy bajnoki címvédéssel menthetnék meg. A Veszprém legutóbb 2017-ben tudott egy szezonon belül négyes döntőbe jutni a BL-ben, illetve megnyerni a hazai kupát és a bajnokságot is, ennek a triplázásnak az első két részét idén már teljesítette a csapat.

- Az idény utolsó kihívása vár ránk. Felkészültünk, együtt vagyunk, szeretnénk megvédeni a bajnoki címünket, és történelmet írni

- fogalmazta meg tömören céljait Dean Bombac a klub hivatalos oldalának.

A bajnoki döntő első mérkőzése ma este 18 óra 45 perckor kezdődik a Pick Arénában, a visszavágot jövő hét szombaton, június 11-én, 17 óra 45 perctől rendezik a Veszprém Arénában.

A mai mérkőzésra a bejutáshoz a legfontosabb információkat itt olvashatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.