Sport

Magyarország is pályázik a 2036-os nyári olimpiára!

Magyarország is pályázik a 2036-os nyári olimpiára!

2022. május 28., szombat
Magyarország is pályázik a 2036-os nyári olimpiára!

A Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlése megszavazta: Magyarország és pályázik a 2036-os nyári olimpiai játékok rendezésére.

Magyarország megpályázza a 2036-os nyári olimpia megrendezését, erről a szándékról a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) beszélt szombati közgyűlésén. 2024-ben Párizs, 2028-ban Los Angeles, míg 2032-ben Brisbane ad otthont a játékoknak.

A számítások szerint 2036-ban újra európai országnak szánják a rendezést, ezért Gyulay Zsolt, a MOB megválasztott elnöke szerint ,,Magyarország erkölcsi kötelessége, hogy erre beadja a pályázatát."

40 igen, egy nem szavazat és egy tartózkodás mellett módosították a szervezet alapszabályát is. Gyulay Zsolt elmondta, hogy az alapszabály-módosítás fő célja a tagság körének bővítése, valamint a delegálási rendszer visszaállítása.

A közgyűlésen ezen felül MOB-Életműdíjat vehetett át a Nemzet Sportolói közül Kamuti Jenő és Schmitt Pál is. 

(Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.