Sport

Győzelemmel kezdett a magyar válogatott a jégkorong-vb-n!

Győzelemmel kezdett a magyar válogatott a jégkorong-vb-n!

2022. május 3., kedd
Győzelemmel kezdett a magyar válogatott a jégkorong-vb-n!

Erdély Csanád mesterhármasával, 5-1-re legyőzte Dél-Koreát a magyar jégkorong válogatott a Ljubljanában zajló divízió 1/A-világbajnokságon.

A magyar jégkorong-válogatott remek, fegyelmezett játékkal 5-1-re legyőzte a dél-koreai csapatot a ljubljanai divízió I/A világbajnokság keddi nyitómérkőzésén. Már a 8. percben 2-0-ra vezettünk, majd Erdély Csanád ütött mesterhármast a második harmadban bő hét perc alatt. A rivális erejéből csak szépítésre futotta a záró felvonásban.

A siker nemcsak a jó rajt miatt volt fontos, hanem azért is, mert az ázsiai együttes az egyik fő rivális a feljutásért zajló küzdelemben.

A két csapat örökmérlegében jobbak a magyarok, ám az utolsó két vb-mérkőzésen, valamint a múlt csütörtöki, budapesti felkészülési összecsapáson a dél-koreaiak nyertek. Csaknem 800 magyar szurkoló látogatott el a szlovén fővárosba, és biztosított jó hangulatot. A dél-koreai együttesnek tizennégyen drukkoltak.

A mostani győzelem azt jelenti, hogy a magyar csapat kedvező helyzetbe került a feljutást jelentő első két hely megszerzéséért folyó küzdelemben. A torna fő esélyese a házigazda Szlovénia, amellyel pénteken mérkőzik meg a Simpson-alakulat, míg vasárnap a 14 székellyel és hat honosítottal felálló román csapattal találkozik.

Sean Simpson szövetségi kapitány elmondta, nagyon jó mérkőzésen vannak túl, de ez csak az első felvonás volt a vb-n.

,,Remek volt a kezdés, tanultunk a múltkori egymás elleni meccsből, sokat elemeztünk, videóztunk. Nagyon motiváltak voltunk, a kapusuk előtt sokszor takartuk a kilátást, a védelmünk és a kapusteljesítmény is jó volt. Folytatni kell a munkát, szerdán sem lesz könnyű, oda kell figyelni végig. Most kicsit pihenünk, mert a litvánok ellen is hasonló játékra van szükség" - mondta.

A magyar válogatott szerdán a divízió I/B-ből besorolt litván válogatottal találkozik.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.