Sport

Történelmi siker kapujában az SZVSE: Paksi Péter csapata elhódítaná az Amatőr Kupát

Történelmi siker kapujában az SZVSE: Paksi Péter csapata elhódítaná az Amatőr Kupát

2022. április 26., kedd
Történelmi siker kapujában az SZVSE: Paksi Péter csapata elhódítaná az Amatőr Kupát

56 év elteltével ismét lesz Csongrád-Csanád megyei csapat a labdarúgó Amatőr Kupa fináléjában. A Szegedi VSE szerdán 14 órakor a Tököl ellen vívja a döntőt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Az Amatőr Kupa (korábban Szabad Föld Kupa) döntőjében való részvételre az az alsóbb osztályú együttes jogosult, amelyik a legmesszebb jutott a Magyar Kupában. A Mindszenti Tiszavirág TSZ SK volt az első – és egészen eddig az egyetlen – Csongrád-Csanád megyei csapat, amely eljutott a döntőig. A mindszenti alakulat 1-0-ra meg is nyerte az 1966-os, Népstadionban lejátszott finálét a Diósd ellen.

Út a döntőig
A szegedi vasutasok három párharcot nyertek a MOL Magyar Kupa országos főtábláján: először az NB III-as Füzesgyarmatot (3-2), majd a szintén harmadosztályú Dabas-Gyónt (2-1), végül a BLSZ I-ben szereplő Csepelt (1-0) búcsúztatták. A végállomást az NB III-as Cegléd jelentette Paksi Péter csapata számára.

A Szegedi VSE ellenfele az a VSK Tököl lesz, amelyet a Ferencváros búcsúztatott a Magyar kupából és amely jelenleg a kilencedik helyen áll a Pest megyei élvonal pontvadászatában. A Csongrád-Csanád megyei I. osztály éllovasa önbizalommal telve várhatja a klub történetének egyik kiemelt fontosságú mérkőzését, hiszen a hétvégén 6-0-ra legyőzte a városi rivális Ujszegedi TC együttesét.

- Nagyon boldogok vagyunk és izgatottan várjuk a döntőt. Ez azért egy nagy kihívás a csapatnak, mert nem mindennap játszunk ilyen rangos meccset. Szeretnénk feltenni az i-re a pontot, megnéztük kétszer az ellenfelünket, taktikailag és mentálisan is felkészülünk. Új közeg lesz, televíziós meccs, nagy stadionban, de ez pozitív töltetet ad a csapatnak remélem – nyilatkozta a döntő kapcsán Paksi Péter, az SZVSE Pizzamonster vezetőedzője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.