Sport

Szegedi éremesélyekkel rajtol az úszók országos bajnoksága

Szegedi éremesélyekkel rajtol az úszók országos bajnoksága

2022. április 20., szerda
Szegedi éremesélyekkel rajtol az úszók országos bajnoksága

Ma kezdődik a 2022-es országos bajnokság, a debreceni viadalon egyéniben és váltóban is éremesélyes a HAÁSZ SZUE. Három válogatott úszó (Olasz Anna, Pádár Nikolett, Farkas Tamás) törökországi edzőtáborban készült Gellért Gábor irányításával. A tanulmányait az SZTE-n folytató, Kiskunhalasról érkezett Varga Kata is ott lesz a 6 fős szegedi csapatban, ahogy az Egyesült Államokból néhány napja hazatérő Fábián Fanni és a nyílt vízi Európa-kupa nyitányán bronzérmet szerző Vas Luca is.

Fábián Fanni néhány napja tért haza az Egyesült Államokból és már rajthoz áll Debrecenben

– A török edzőtábor remekül sikerült, Olasz Anna kezdi visszanyerni olimpiai formáját, Pádár Nikolett eddigi legjobb teljesítményét nyújtja a tréningeken, Farkas Tamás sokat fejlődött a tavalyi időkhöz képest. A Szegeden készülő úszók teljesítményét is dicséret illeti – számolt be Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője, akinek munkáját pár napja Héraklész-díjjal ismerték el.

Olasz Anna kezdi visszanyerni olimpiai formáját

A tavalyi ob-n női gyorsváltónk magyar bajnok lett 4x200 méteren, 4x100 méteren pedig ezüstérmes, míg egyéniben 200, 400, 800 és 1500 méter gyorson is szegedi úszó szerezte meg a bronz medált. Komoly eredménysor volt, amelynek megismétlése bravúr lenne.

– A váltókban nehezebb dolgunk lesz, ugyanis a Ferencváros, a Vasas és az Újpest is erősödött az átigazolási szezonban, utóbbi rivális legyőzhetetlennek tűnik, és még a Győr is ott van a favoritok között. Várhatóan velünk együtt öt egyesület harcol majd az ob-érmekért, nüanszok dönthetnek a dobogós helyezésekről. Pádár Nikolett 100 és 200 méter gyorson éremesélyesként indul. Fábián Fanni formáját egyelőre nehéz megítélni, csak pár edzése volt Szegeden, de biztató, hogy az amerikai egyetemi bajnokságon egyéni döntőket úszott. Olasz Anna, Vas Luca és Varga Kata is megközelítheti egyéni csúcsait, meglátjuk, hogy ez milyen helyezéseket ér – nyilatkozta Gellért Gábor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.