Sport

Hivatalos: a Diósgyőr vezetőedzője lett a Szegedről távozó Dragan Vukmir

Hivatalos: a Diósgyőr vezetőedzője lett a Szegedről távozó Dragan Vukmir

2022. április 8., péntek
Hivatalos: a Diósgyőr vezetőedzője lett a Szegedről távozó Dragan Vukmir

Kondás Elemért váltotta a miskolciak kispadján Dragan Vukmir, aki úgy fogalmazott, "nagyon szimpatikus milyen filozófia mentén szeretne működni a DVTK".

Mint ismeretes, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II-es labdarúgócsapata csütörtökön bejelentette, hogy Dragan Vukmir vezetőedző egyoldalúan felmondta szerződését és távozik a klubtól. Adem Kapic a szegediek sportigazgatója a klub honlapjának elmondta, a Diósgyőr elleni 5-0-s győzelem után beszélgetett Vukmirral, aki elmondta, hogy több helyről komoly megkeresése van, de van egy visszautasíthatatlan ajánlata.

Péntek délután hivatalossá vált: a közvetlen rivális Diósgyőr csapatához szerződött a szerb tréner.

A váltás több szempontból is érdekes:

  • Dragan Vukmir múlt vasárnap még a Szeged vezetőedzőjeként aratott 5-0-s győzelmet Diósgyőrben.
  • Jelenleg mindössze két pont a különbség a második – feljutást érő – helyen álló DVTK és a harmadik Szeged között.
  • Hétfőn a listavezető Vasas otthonában lép pályára a Szeged-Csanád GA.

Leültünk és megbeszéltük a tulajdonossal és a vezetéssel, hogy milyen tervei vannak a klubnak, milyen filozófia mentén szeretne működni a DVTK és mivel nekem ez nagyon szimpatikus volt hamar meg tudtunk állapodni."

nyilatkozta a Diósgyőr honlapjának Dragan Vukmir.

- Örülök annak, hogy rám esett a Diósgyőr vezetőinek a választása. Korábban már többször játszottam itt ellenfélként, tudom, hogy Miskolcon az emberek nagyon szeretik a labdarúgást, én pedig azért fogok dolgozni, hogy sikeres és jó csapatot építsünk, amiért érdemes kilátogatni a stadionba. Nincs sok időnk a vasárnapi mérkőzésig, mindössze két napunk van, egyelőre nem tudom, milyen állapotban vannak a játékosok, a mai edzés után okosabbak leszünk – tette hozzá a szerb tréner.

Kiemelt kép: DVTK

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.