Sport

Hiába vezetett, kikapott Angyalföldön a Szeged-Csanád GA

Hiába vezetett, kikapott Angyalföldön a Szeged-Csanád GA

2022. április 11., hétfő
Hiába vezetett, kikapott Angyalföldön a Szeged-Csanád GA

Egy félidőnyi remek játék és Horváth Krisztofer szezonbeli tizenhetedik gólja kevésnek bizonyult, fordított és nyert a Vasas a Szeged ellen a labdarúgó NB II. 32. fordulójának rangadóján.

Bekim Kapic, a szegediek megbízott vezetőedzője két helyen változtatott a szerdai, Csákvár elleni bajnoki mérkőzéshez képest: Kővári helyett Bitó, Kovács helyett pedig Simon kezdett.

Álomszerűen kezdődött a mérkőzés szegedi szempontból: Ódor Máté szenzációs passzát követően Horváth Krisztofer a kiváló labdaátvételének köszönhetően helyzetbe került, a kissé kiszorított szögből leadott lövése pedig meglepte Jovát, ezzel megszerezték a vezetést a kék-feketék. 0-1.

Pár perccel később kis híján megduplázták előnyünket a Tisza-partiak, Bencze Márk sistergős átlövése a bal kapufán csattant. Néhány minutummal később Ódor egy szép szólót követően jobbal próbálkozott, nem sokkal ugyan, de célt tévesztett.

Az első igazán nagy Vasas-helyzetre több mint félórát kellett várni: ekkor egy szabadrúgást követően a keresztlécről a gólvonalra vágódott a labda, ahol Molnár-Farkas kiváló reflexszel rávetődött. Iyinbor konkrétan fél centiméterről lőhetett volna gólt, ha a szegedi hálóőr nem reagál elképesztő gyorsasággal.

A szegedi ultrák odapirítottak a riválishoz távozó egykori vezetőedzőnek, Dragan Vukmirnak (Fotó: NSO/Róth Zoltán)

A fordulás után magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a házigazda, aminek hamar meg is lett az eredménye: az ötvennyolcadik percben Silye távoli kísérlete védhetetlenül vágódott a bal alsóba. 1-1.

A kék-feketék szinte még fel sem ocsúdtak a gól okozta sokkból, már jött is a következő: Berecz lövését még bravúrral hárította Molnár-Farkas, Hinora kísérleténél viszont már tehetetlen volt a szegedi hálóőr. Két perc alatt fordított a Vasas. 2-1.

A hatvankilencedik percben eldőlt a találkozó: egy baloldali szöglet után Otigba fejelt a Tisza-parti kapuba, ezzel beállítva a 3-1-es végeredményt.

A hajrában Bitó ballábas kapáslövése még talpra ugrasztotta a szegedi szurkolótábort, de a szépítés sajnos elmaradt.

A Szeged-Csanád GA legközelebb április 17-én, vasárnap a Siófok ellen lép pályára a Szent Gellért Fórumban.

Merkantil Bank Liga, 32. forduló
Vasas FC – Szeged-Csanád GA 3-1 (0-1)

Budapest, Illovszky Rudolf Stadion. Vezette: Bognár Tamás (Hanyecz, Horváth Z., Máyer).
Vasas FC:Jova - Szivacski, Otigba, Iyinbor, Silye - Berecz, Pátkai (Márkvárt 88.), Hinora (Hidi 88.) – Radó (Zimonyi – a szünetben), Feczesin (Bobál 88.), Pekár (Cipf – a szünetben).Vezetőedző:Kuttor Attila.
Szeged-Csanád GA:Molnár-Farkas – Ódor, Vári, Pejovics, Bitó – Bencze (Kóródi 72.), Farkas, Simon (Germán 72.), Csoboth (Dobos 79.) – Horváth, Gajdos (Gréczi 79.).Edző:Bekim Kapic.
Gól:Silye (58.), Hinora (60.), Otigba (69.) ill. Horváth (13.).
Sárga lap:Feczesin (77.) ill. Ódor (39.), Simon (50.), Gajdos (64.), Csoboth (64.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.