Sport

Vizes VB Szegeden

Vizes VB Szegeden

2022. február 7., hétfő
Vizes VB Szegeden

Budapest mellett három vidéki helyszínen lesznek versenyszámok, köztük Szegeden is.

Hétfőn reggel döntöttek arról, hogy a májusra tervezett és elhalasztott fukuokai vb helyett Magyarország lesz a beugró. A versenyt június 18. és július 3. között rendezik meg, de korántsem csak Budapesten.

A vízilabdatornát négy helyszínen – Budapest mellett Debrecenben, Sopronban és Szegeden – bonyolítják le, a nyílt vízi úszás helyszíne pedig a Lupa-tó lesz.

Kizárólag már meglévő létesítményekben zajlanak majd az események, még ideiglenesen sem építenek semmit a szervezők, ezért például az óriás toronyugrás nem szerepel a programban. A Nemzetközi Úszöszövetség (FINA) jelentősen csökkentette a jogdíjakat, és azt is vállalta, hogy mindössze kis létszámú delegációt küld a világbajnokságra, ezzel is hozzájárulva a költségek csökkentéséhez. A világbajnokságot a Magyar Úszószövetség (MÚSZ), a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) és a Nemzeti Sportügynökség közösen rendezi.

A programban rendhagyó módon az úszás és a szinkronúszás az első héten szerepel, a műugrás és a nyílt vízi úszás a második héten következik, a vízilabdatorna értelemszerűen két hétig tart.

Vári Attila, az MVLSZ elnöke elmondta, a magyar válogatottak már a csoportkörben is a Hajós uszodában szerepelnek, az egyenes kieséses szakaszban pedig már csak itt rendeznek mérkőzéseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.