Sport

Csak a második félidővel voltak elégedettek a magyarok Bahrein ellen

Csak a második félidővel voltak elégedettek a magyarok Bahrein ellen

2022. január 9., vasárnap
Csak a második félidővel voltak elégedettek a magyarok Bahrein ellen

Ligetvári Patrik, Lékai Máté, valamint Gulyás István szövetségi kapitány is csak a második félidővel volt elégedett szombaton, miután a magyar férfi kézilabda-válogatott 36-30-ra legyőzte Bahreint a Szigetszentmiklóson rendezett felkészülési mérkőzésen

"Kellett egy félidő, hogy bemelegedjünk, de ezt ki kell javítanunk, mert az Európa-bajnokságon nem engedhetjük meg magunknak" - szögezte le Ligetvári, a Telekom Veszprém balátlövője a 19-18-a vendégvezetéssel zárult első felvonásról.

Klubtársa, Lékai úgy fogalmazott, támadásban nem járatták elég gyorsan a labdát, ennek ellenére sokszor eladták, nagyon statikusak voltak és a védekezésük sem volt eléggé feszes. "Látványos különbség volt a két félidő között, az elsőben nem volt tempója, ritmusa a játékunknak, és csak ácsorogtunk védekezésben" - értékelt Gulyás István.

Ligetvári felidézte, hogy a szünet után javították a hibáikat, védekezésben agresszívabbak, támadásban pedig pontosabbak lettek, ahogyan az első felvonásban is kellett volna. "Amit támadásban egész héten gyakoroltunk, az jól működött, pláne a második félidőben, és ez nagyon pozitív" - nyilatkozta.

Gulyás István elmondta, másfél nap pihenő következik, de aki akar, az vasárnap és hétfőn is maradhat Telkiben, a bázisként szolgáló MLSZ-edzőközpontban. "Bent maradunk, ott mennek ki egy kicsit, nagyon nem mászkálnak. Kategorikusan nem lehet megtiltani semmit, de felnőtt emberek módjára viselkednek, ahogyan karácsonykor és szilveszterkor is. Mindenki érzi a súlyát a jelenlegi helyzetnek" - magyarázta a koronavírus-járvány miatti aggályok kapcsán.

Lékai elárulta, aki hazamegy, az csak a szűk családdal találkozik, amelynek tagjai tesztelve vannak, hiszen "mindenki tudja, milyen felelősség van rajtunk". A szakvezető közölte, a visszatérés után ismét edzések lesznek és megkezdik a célirányos felkészülést a hollandokra. Akkor már José María Rodríguez Vaquero - sportági becenevén Chema - edző is csatlakozhat a csapathoz, akinek a családjában több megbetegedés történt, ezért eddig nem utazhatott.

ro 2

Magyarországra, de hétfőn ő is megérkezik. A spanyol edző élő videókapcsolat segítségével kísérte figyelemmel az edzéseket, vagyis látta és hallotta, ami történt, és el tudta mondani a véleményét a játékosoknak, illetve a szakmai stáb többi tagjainak, és Nagy Lászlóval a szombati edzőmeccs alatt is végig kapcsolatban volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.