Sport

Jön a derbi! Vasárnap a Békéscsaba ellen zárja az évet a Szeged-Csanád GA

Jön a derbi! Vasárnap a Békéscsaba ellen zárja az évet a Szeged-Csanád GA

2021. december 10., péntek
Jön a derbi! Vasárnap a Békéscsaba ellen zárja az évet a Szeged-Csanád GA

A forma és a közelmúlt a szegediek mellett szól

Ellentétes előjelekkel várja a rangadót a két együttes: ha a Mezőköved elleni Magyar kupa-sikert is ideszámítjuk, akkor a legutóbbi nyolc mérkőzésen nem talált legyőzőre a Szeged. Ráadásul hazai pályán szeptember közepe óta őrzi veretlenségét a Tisza-parti együttes, amely jelenleg az ötödik a táblázaton és egy esetleges győzelemmel akár a dobogón is telelhet. Ezzel szemben a Békéscsaba jelenleg tizennyolc ponttal a tizennyolcadik, kiesést jelentő helyen áll a bajnokságban. A lila-fehérek az előző fordulóban az újonc III. Kerület ellen szenvedtek 4-3-as vereséget idegenben.

Négy hónappal ezelőtt, augusztus 1-én az NB II nyitófordulójában történelmi győzelmet aratott Békéscsabán a Szeged-Csanád GA, hiszen Germán Tamás tizenegyesből szerzett góljának köszönhetően a klub fennállása során először diadalmaskodott a békési megyeszékhelyen. A kék-feketék hazai pályán legutóbb 2019. október 6-án, 5000 néző előtt Kóródi Nándor góljával győzték le legfőbb riválisukat.

https://szegedma.hu/2021/08/tortenelmi-szegedi-siker-bekescsaban

A tabella nem számít ilyenkor

Dragan Vukmir, a szegediek trénere a klub honlapjának elmondta, a Szeged-Békéscsaba egy nagy presztízsű derbi, amely mindkét város számára kiemelten fontos. – Ilyenkor nem számít a tabellán elfoglalt helyezés, az akarat és a hozzáállás fog dönteni. Nyáron sikerült nyernünk Békéscsabán, de ez már a múlt és a jelenre kell koncentrálnunk. Célunk egyértelműen a három pont megszerzése – fogalmazta meg elvárásait a Szeged-Csanád GA vezetőedzője.

Abban Schindler Szabolcs, a viharsarkiak mestere is egyetért, hogy nem számít, hogy melyik csapat hányadik a táblázaton. – Nagy rangadó lesz a vasárnapi mérkőzés mindkét csapat számára. A Szeged nagyon jó szezont fut eddig, ami ránk sajnos kevésbé igaz. Ezen a meccsen azonban nem fog számítani, hogy ki milyen pozícióban helyezkedik el, az adott napi teljesítmény fog majd dönteni – mondta a csabaiak trénere.

Visszatérnek az ultrák
A Szeged-Csanád Grosics Akadémia közleménye szerint a klub hozzájárul ahhoz, hogy az ultrák bevigyék a nézőtérre az előzetesen ellenőrzött zászlóikat, transzparenseiket, és amennyiben az idei utolsó hazai mérkőzésen nem lesz semmilyen rendbontás, a klub vezetése kész tárgyalni az ultrák képviselőivel a csoporthoz tartozó 11 kitiltott fővel szemben hozott szankció felfüggesztéséről.

– A klub és a szurkolók megállapodása nagyon pozitív, szükségünk van arra a biztatásra, amely az utóbbi mérkőzéseken hiányzott – mondta az egyesség kapcsán Dragan Vukmir.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.