Sport

Pádár Nikolett felnőtt magyar bajnok 15 évesen 200 gyorson!

Pádár Nikolett felnőtt magyar bajnok 15 évesen 200 gyorson!

2021. november 15., hétfő
Pádár Nikolett felnőtt magyar bajnok 15 évesen 200 gyorson!

Tegnap volt a Kaposvári Rövidpályás Országos Bajnokság zárónapja, ahol Pádár Nikolett, a Szegedi Úszó Egylet 15 éves tehetsége első helyet szerzett női 200 méter gyorsúszásban - mindezt egy felnőttekből álló mezőnyben!

A Haász SZUE tehetsége újabb sikert ért el kedvenc számában, miután a felnőtt Európa-bajnokságon ötödik helyen zárt, nyáron pedig ifjúsági Európa-bajnok lett. Ő tartja a korosztályos rekordot is (1:56.14), ezúttal nem volt szükség újra javítani az egyéni és országos csúcson, 1:56.62-es idővel lett a mezőny legjobbja, megelőzve Gyurinovics Fannit és Kapás Boglárkát.

Szeged színeiben Fábián Bettina is rajthoz állt a szám döntőjében, ő az előkelő 8. helyen zárt. Női 1500 méter gyorson hárman is képviselték Szegedet a leggyorsabbak kiemelt futamában: összesítésben Fábián Bettina 5., Vas Luca 6., Olasz Anna 7. helyen végzett az Országos Bajnokságon.

A Haász SZUE 1 arany- és 3 bronzéremmel, összesen 10 döntős helyezéssel zárta a 2021-es rövidpályás országos bajnokságot.

A döntő előtt Niki csak annyit mondott: megnyerem. Érezhettem volna ezt túlzott magabiztosságnak, de a bemelegítésnél látszott, hogy megvan a szükséges formája a győzelemhez.

-nyilatkozta Gellért Gábor, a Haász SZUE vezetőedzője, és hozzátette, hogy óvatosságra intette a fiatal tehetséget, aki gyorsabban akart kezdeni, mint azt Gellért tanácsolta neki - ám végül jól tette Pádár, hogy a saját feje után ment, mert végig bírta a nagyobb iramot.

Taktikus és bátor versenyzés volt, szívből gratulálok neki! Nem hiszem, hogy túl sok magyar úszó lett 15 évesen felnőtt bajnok, büszkék lehetünk az eredményére. Összességében volt már jobb szereplésünk rövidpályás OB-n, így még ki kell elemezni a tapasztalatokat, de így is szép eredményeket értünk el

A Haász SZUE teljes eredménysora a Kaposvári Rövidpályás Országos Bajnokságon:

Női 200 m gyors: 1. Pádár Nikolett; 8. Fábián Bettina
Női 4x200 m gyors: 3. Haász SZUE (Pádár Nikolett, Fábián Bettina, Vas Luca, Olasz Anna)
Női 100 m gyors: 3. Pádár Nikolett
Női 400 m gyors: 3. Fábián Bettina; 8. Pádár Nikolett; 12. Vas Luca; 17. Olasz Anna
Női 1500 m gyors: 5. Fábián Bettina; 6. Vas Luca; 7. Olasz Anna
Női 800 m gyors: 8. Vas Luca; 10. Olasz Anna
Női 4x100 m gyors: 9. Haász SZUE (Pádár Nikolett, Fábián Bettina, Vas Luca, Olasz Anna)

via Szegedi Úszó Egylet / Facebook

Kiemelt kép: Magyar Úszó Szövetség / Derencsényi István

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.