Sport

Összefognak Szeged Csillagai, a PICK Szeged és a kortárs balett

Összefognak Szeged Csillagai, a PICK Szeged és a kortárs balett

2021. november 3., szerda
Összefognak Szeged Csillagai, a PICK Szeged és a kortárs balett

Hosszútávú megállapodást kötött egymással a PICK Szeged Kézilabdacsapat és a Szegedi Kortárs Balett.A kézilabdacsapat közleménye szerint a két társulás mostantól egy nagy közösséget alkot.

Az együttműködés fókuszában a mozgás és az egészséges életmód áll, de azon kívül is számos egyéb tényező köti össze a kézilabdázókat és a kortárs balettet. Az együttműködés első lépéseként máris csatlakoztak a Köjkök a gyermekotthonban egyesület támogatóihoz, így a táncelőadásokat és a sportmérkőzéseket is közelebbről megismerhetik gyerekek.

A közösség továbbá kiemelt figyelmet fordít az egészségügyi szűrések fontosságára. Ennek keretében csatlakoztak a NOÉ Egészségközpont kampányához is. A kampánnyal a méhnyakrákot és a középgarat rákot okozó HPV-fertőzések szűrésének fontosságára hívták fel a figyelmet. A korai fertőzés kiszűrésével ugyanis megakadályozható, hogy a betegség végzetes kimenetelű legyen.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Intézmény által kezdeményezett KÉK-FEHÉR CSOKIGYŰJTÉS akcióban is részt vesznek a Szegedi Csillagok: november 5. és december 5. között a PICK Szeged meccsein és a Szegedi Kortárs Balett Diótörő előadásain várják a csokifelajánlásokat, melyeket állami gondozott gyerekeknek továbbítanak majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.