Sport

Kézi-BL: győzelemmel búcsúzott a Pick Szeged az Újszegedi Sportcsarnoktól

Kézi-BL: győzelemmel búcsúzott a Pick Szeged az Újszegedi Sportcsarnoktól

2021. november 18., csütörtök
Kézi-BL: győzelemmel búcsúzott a Pick Szeged az Újszegedi Sportcsarnoktól

Negyvennégy év alatt ez volt a szegediek 157., egyben utolsó nemzetközi mérkőzése az újszegedi Városi Sportcsarnokban, ugyanis december 9-én már az új multifunkcionális csarnokban fogadja a német THW Kiel csapatát.

 A hazai csapat keretéből Luka Stepancic, a vendégektől Marko Misevszki, Yoel Cuni Morales, Jérémy Toto és Ali Safar hiányzott. Dean Bombac vezérletével jól kezdtek a szegediek, 6-3-ra elléptek, ám a kétszeres BL-győztes Vardar gyors gólokkal tartotta magát. A 18. percben a Vardar orosz játékosa, Timur Gyibirov megszerezte ezredik gólját a BL-ben, Kiril Lazarov, Nikola Karabatic és Momir Ilic után ő a negyedik, aki elérte ezt a számot. A magyar bajnoki címvédő többször is vezetett három-négy góllal, ám a védekezése nem működött megfelelően, ezért az immár hosszú támadásokat vezető ellenfele rendre felzárkózott, sőt a 25. percben egyenlítenie is sikerült.

A változatos játékot hozó hajrában ismét a Szeged játszott hatékonyabban, és a szünetben két találattal vezetett.
A második felvonás első fele sem hozott változást, a hazaiak rendre elléptek, de nem tudtak lendületben maradni, így az ismét gyors támadásokat vezető északmacedónok egyenlítettek. Az eredetileg balszélső poszton játszó Gyibirov szinte minden poszton remekelt, de a 49. percben visszaállt a négygólos hazai előny. A folytatásban ismét közelebb kerültek a vendégek, ám Mikler Roland bravúros védéseire alapozva az egyre jobban védekező Szeged biztosította győzelmét.

A mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiak osztrák balszélsője, Sebastian Frimmel volt kilenc góllal, Kent Robin Tönnesen nyolcszor talált be. A túloldalon Gyibirov hét góllal zárt. A Vardar kapusa, Martin Tomovszki 13, a szegedi Mikler Roland kilenc védést mutatott be.

A két csapat 13. egymás elleni tétmeccsén két döntetlen és hat északmacedón siker mellett a szegediek ötödször győztek.

A négy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel álló Pick Szeged egy hét múlva a Vardar otthonába látogat.

Fotó: Sándor Judit

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.