Sport

Idegenben is legyőzte a Vardart a Pick Szeged

Idegenben is legyőzte a Vardart a Pick Szeged

2021. november 26., péntek
Idegenben is legyőzte a Vardart a Pick Szeged


A két csapat egy héttel ezelőtti mérkőzését 34-31-re nyerték meg Juan Carlos Pastor tanítványai.

https://szegedma.hu/2021/11/kezi-bl-gyozelemmel-bucsuzott-a-pick-szeged-az-ujszegedi-sportcsarnoktol

A Tisza-partiak keretéből Luka Stepancic, a hazaiaktól Marko Misevszki, Borko Risztovszki, Yoel Cuni Morales és Ali Safar hiányzott.

Az első gólt a kétszeres BL-győztes Vardar szerezte, ezt követően viszont nyolc szegedi találat következett. Veselin Vujovic vezetőedző már a 11. percben időt kért, csapata azonban eleinte nem tudott felzárkózni Mikler Roland védései és a Szeged remek védekezése miatt. Ezután Ante Gadza és Timur Gyibirov találataival csökkentette hátrányát a házigazda (7-11), de a pontosabban támadó és hatékonyabban védekező vendégek 16-9-re vezettek a szünetben.

A második félidőt Filip Taleszki vezérletével jobban kezdték az északmacedónok és egy 5-1-es sorozattal három találatra felzárkóztak. A szegediek a 12. percben lőtték első akciógóljukat, de Juan Carlos Pastor vezetőedző időkérése után rendezték védekezésüket, és újra megnyugtató előnyre tettek szert (17-23). Bodó Richárd átlövőként és ebben az időszakban rendhagyó módon irányítóként is remekelt, rajta kívül Mario Sostaric is rendkívül hatékonyan lőtt. A szegediek így bebiztosították újabb magabiztos győzelmüket, bár a hajrában az északmacedónon egy 4-1-es sorozattal csökkentették hátrányukat.

Sostaric hét góllal a mezőny legeredményesebb játékosa lett, Bodó Richárd és Dean Bombac öt-öt alkalommal talált be, ahogyan hazai részről Gadza és Gyibirov is. Mikler Roland kilenc lövést védett.

A két csapat 14. egymás elleni tétmeccsén két döntetlen és hat északmacedón siker mellett a szegediek hatodszor győztek. Az öt győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel álló Pick Szeged jövő szerdán a dán Aalborg HB otthonába látogat.

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 8. forduló
RK Vardar 1961 Szkopje–Pick Szeged 27–30 (9–16)
Szkopje, Jane Szandanszki Aréna. Vezette: Stark, Stefan (románok).
RK Vardar 1961 Szkopje: Tomovszki – D. Djukics, Diallo 1, Toto 2, K. Nyokas 2, Kuduz, GYIBIROV 5/4. Csere: Gogov (kapus), Sztojlov 1, GADZA 5, O. Nyokas 3, Savrevski, Walczak, TALESZKI 4, Georgievszki 2, Czuwara 2/1. Vezetőedző: Veszelin Vujovics.
Pick Szeged: MIKLER – SOSTARIC 7/4, Tönnesen 3, BOMBAC 5, BÁNHIDI 4, Mackovsek, Frimmel 2/1. Csere: Alilovic (kapus), Henigman, Radivojevics, Gaber, BODÓ 5, GARCIANDÍA 4, Martins. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 6/5, ill. 6/5.
Kiállítás: 10, ill. 6 perc.

MTI/SzegedMa

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.