Sport

Foghíjas kerettel várja az angolok elleni vb-selejtezőt a magyar válogatott

Foghíjas kerettel várja az angolok elleni vb-selejtezőt a magyar válogatott

2021. október 11., hétfő
Foghíjas kerettel várja az angolok elleni vb-selejtezőt a magyar válogatott

Az esélyek egyértelműen Anglia mellett szólnak, mivel Gareth Southgate tanítványai a lengyelek otthonában elért döntetlent leszámítva minden mérkőzésüket megnyerték, és a két csapat legutóbbi összecsapásán, a Puskás Arénában rendkívül sima, 4-0-s győzelmet arattak.

A magyarcsapatugyan jól kezdte a sorozatot, de ősszel visszaesett a teljesítménye, az albánoktól idegenben és múlt szombaton otthon is 1-0-ra kapott ki, így a negyedik helyre csúszott vissza az I csoportban, Albánia 5, Lengyelország pedig 4 ponttal előzi meg.

Megfogyva bár...

Marco Rossi több alapemberét is kénytelen nélkülözni a keddi összecsapáson: a magyar szövetség tájékoztatása szerint Willi Orbán az RB Leipzig és az MLSZ előzetes megállapodásnak megfelelően visszatért Lipcsébe. A helyére bekerült Balogh Botond, az olasz másodosztályú Parma játékosa az U21-esválogatottból csatlakozott a kerethez. Botka Endre eltiltás miatt nem hadra fogható, míg Dibusz Dénes bokasérülés, Kleinheisler László pedig combizom-sérülés miatt nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére Londonban, így hétfőn mindketten visszatértek klubcsapataikhoz, a Ferencvároshoz, illetve a horvát NK Osijekhez.


Marco Rossi csapatának a Wembley-ben aratott győzelemmel a második hely megszerzésére matematikai esélye még biztosan maradna, döntetlennel pedig abban az esetben, ha az albán-lengyel összecsapáson nem hazai siker születik. Vereség esetén az albán vagy a lengyel győzelem jelentené a végállomást a magyar együttes számára. A csoportból az első helyezett jut ki a világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért.

Az angol-magyar vb-selejtezőről a SzegedMa élő, helyszíni hírfolyammal jelentkezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.