Sport

Hőlégballonok lepték el a szegedi eget

Hőlégballonok lepték el a szegedi eget

2021. szeptember 15., szerda
Hőlégballonok lepték el a szegedi eget

A délután folyamán a szegedi reptér területén bárki betekinthetett a kulisszák mögé. Megnézhettük a ballonok összeszerelését, betekinthettünk kicsit a versenyzők mindennapjaiba. És volt szép számmal érdeklődő, ami nem kis közlekedési káoszt is okozott. A délutáni versenyfeladat indulási helyszínén több mint 100 ballon várta a startot jelentő zöld zászlót, majd 30 perc állt a versenyzők rendelkezésére, hogy felszálljanak. A délutáni első feladat a CAKE fantázia névre hallgatott. Lényege, hogy a pilóta kijelöl magának a levegőben egy 3 emeletes képzeletbeli tortát, aminek a rétegeiben kell repülnie a lehető legtöbb időt. Majd a következő feladat a  “FLY ON" volt.  A pilótáknak egy virtuális határvonal átlépése előtt ki kellett jelölniük egy célpontot, amire a lehető legnagyobb pontossággal kellett rárepülni 1000 láb magasan és markert dobni.

A nap zárásaként a Dóm térre várták a hőlégballonok szerelmeseit. Igaz, hogy a beígért számnál kevesebb ballon szórakoztatta a közönséget, de a látvány így is lenyűgöző volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.