Sport

Emberfeletti teljesítmény: Konkoly Zsófia és Pap Bianka ma ARANYÉRMET szereztek a tegnapi két ezüst után!

Emberfeletti teljesítmény: Konkoly Zsófia és Pap Bianka ma ARANYÉRMET szereztek a tegnapi két ezüst után!

2021. szeptember 2., csütörtök
Emberfeletti teljesítmény: Konkoly Zsófia és Pap Bianka ma ARANYÉRMET szereztek a tegnapi két ezüst után!

Tegnap azonnal megírtuk, hogyan remekeltek Tokióban a magyar úszónőink a paralimpián: mindketten a dobogó második fokára állhattak fel saját számukban. Úgy tűnik, a sikerstorynak ezzel nincs vége, ugyanis ma Konkoly Zsófia 100 méteres pillangóúszásban, Pap Bianka pedig 100 méteres hátúszásban szereztek aranyérmet!

https://szegedma.hu/2021/09/remekelnek-a-magyar-uszonok-a-paralimpian-pap-bianka-es-konkoly-zsofia-is-ezustermes

Paralimpiai csúccsal szerezte meg idei harmadik érmét a pécsi versenyző

Konkoly Zsófia a csütörtök délelőtti előfutamát megnyerte, és 1:07.05 perccel, a legjobb idővel került az esti döntőbe. Ott ötven méternél másodikként fordulva, nagyszerű hajrával, 1:06.55 perces paralimpiai rekorddal győzött. Konkoly Zsófia harmadik érmét szerezte a japán fővárosban, mivel korábban 200 vegyesen és 400 gyorson egyformán második volt.

Csütörtöki diadalával a magyar küldöttség tizenkettedik érmét, egyúttal ötödik aranyát gyűjtötte be.

Konkoly Zsófia a 100 méteres női pillangóúszás S9-es kategóriájának döntőjében. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az S10-es kategória magyar indulója Pap Bianka 1:09.71 perccel a leggyorsabb volt délelőtti előfutamában, illetve összesítésben is, majd az esti döntőben "leúszta" a mezőnyt, végig vezetett, s 1:06.70 perces eredménnyel győzött, több mint két másodperccel megelőzve a második Aurélie Rivard-t.

A Vasas 21 éves úszója a magyar küldöttség 13. érmét, egyúttal hatodik aranyát szerezte. Pap - aki 100 háton világ- és Európa-bajnok, a riói paralimpián pedig második volt - másodszor állhat dobogóra a japán fővárosban.

via MTI / Kiemelt kép: Koszticsák Szilárd (MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.