Sport

Tovább bővül az újszegedi Liget: "görpark" lesz a következő beruházás

Tovább bővül az újszegedi Liget: "görpark" lesz a következő beruházás

2021. augusztus 26., csütörtök
Tovább bővül az újszegedi Liget: "görpark" lesz a következő beruházás

Mihálik Edvin önkormányzati képviselő jelentette be tegnap egy Facebook-bejegyzésben, hogy az Erzsébet Ligetben újabb beruházás veszi kezdetét, a tervek szerint szeptembertől: egy 650 négyzetméteres pályát kapnak az extrém sportok űzői, amihez 30 millió forintot az Emberi Erőforrások Minisztériuma által indított Országos Görpark Program biztosít majd.

A Zöld Város Programért felelős tanácsnok azt írta: „A tervezés során figyelembe vettük, hogy mindkét típusú deszkás alapállásból hozzáférhetők legyenek majd ugyanazok az elemek". A gördeszkások és extrém görkorisok számára létesülő akadálypálya újabb lehetőséget fog biztosítani - a már meglévő gördeszkapálya mellett - arra, hogy megfelelő körülmények mellett gyakorolhassák a trükkjeiket. Mihálik azt is elárulta, hogy olyan eljárással fog készülni a görpark, hogy az „hosszú távon is ellenálló, de egyben fenntartható is legyen".

Az új görpark látványterve. Kép: Mihálik Edvin / Facebook

Nem mindenki örül

Bár a 80 milliós beruházás egy részét - 30 milliót - az EMMI által indított program finanszírozza, a fennmaradó 50 millió forintról az önkormányzat gondoskodik majd. A gördeszkások által használt pálya már régóta ott van a Ligetben, annak az állapota már hagy némi kívánni valót maga után, tehát az extrém sportolók biztosan örülnek a fejlesztésnek

Ugyanakkor nem mindenki ért egyet a 650 négyzetméteres terület betonba öntésével: vannak, akik a bejegyzés alatt hangot is adtak nemtetszésüknek (mind Mihálik eredeti bejegyzésében, mind pedig az Újszeged-Odessza nevű Facebook-csoportban). Van, aki azt panaszolja, hogy egyre kevesebb a zöldterület a Ligetben, holott épp ez lenne a hely esszenciája - lévén egy parkról beszélünk. De volt olyan, aki szerint már lassan lehetetlen egy kisgyermekkel végigsétálni a területen, mert mindent ellepnek a biciklisek, rolleresek, futók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.