Sport

LŐRINCZ TAMÁS OLIMPIAI BAJNOK

LŐRINCZ TAMÁS OLIMPIAI BAJNOK

2021. augusztus 3., kedd
LŐRINCZ TAMÁS OLIMPIAI BAJNOK

A kirgíz Akzsol Mahmudov elleni döntő első 3 percében Lőrincz Tamást küldték a földre, de ahogy állva sem, így földön sem született akciópont, sőt Lőrincz Tamás igen gyorsan felállt. Az egyetlen pont az aktivitásért a kirgíz neve mellé került.

Jöhetett az utolsó menet-ami egyben Lőrincz Tamás pályafutásának utolsó menete is volt. A kirgiz megint aktívabban kezdett, de Lőrincz ezúttal nem hagyta előremenni. Egy támadással próbálkozott derékra, a kirgiz pedig kilépett a szőnyegről ami magyar pontot jelentett.Jött a várt figyelmeztetés passzivításért a kirgiz számára így már egy pontos előnyben volt Lőrincz Tamás. Másfél perc volt hátra, mind a ketten egyre több akcióval próbálkoztak, de rendre hamar bontották is a fogásokat. Jött az utolsó perc, Lőrincz Tamás továbbra is vezetett, de minden mozdulat jelentősnek tűnt, míg a másodpercek egyre lassabban peregtek...

Hihetetlen, az biztos, hogy minden mérkőzésre úgy mentem fel, hogy otthon van a feleségem és a két gyönyörű gyermekem, és négy éve hagyom ott őket folyamatosan az edzőtáborok miatt és az nem lehet, hogy én itt nem megyek végig

- nyilatkozta az elődöntő után Lőrincz Tamás.

Lőrincz Tamás testvére, Viktor szerdán, magyar idő szerint a déli órákban 77 kilogrammban szintén aranyéremért birkózhat.

A 34 esztendős Lőrincz Tamás olimpiai döntővel búcsúzik profi birkózókarrierjétől. A kérdés csak az, a világbajnoki és Európa-bajnoki aranyérmek közé odakerül-e zárásként az olimpiai arany is a kollekcióba. Gyűjteménye így is több mint tekintélyt parancsoló, nála több érmet világversenyen a magyar birkózósport történetében senki nem szerzett: a tokiói, immár biztos dobogós helyezésével együtt összesen tizenötöt. Eredményei: olimpiai ezüstérmes (2012; 66 kg), világbajnok (2019), világbajnoki ezüstérmes (2017, 2018), Európa-bajnok (2006; 66 kg, 2013; 66 kg, 2014; 71 kg, 2021), Európa-bajnoki ezüstérmes (2011; 66 kg), Európa-bajnoki bronzérmes (2010; 66 kg, 2017, 2018), Európai Játékokon bronzérmes (2019).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.