Sport

Csányi Sándortól kap meghívót Fekete Győr András és Karácsony Gergely is

Csányi Sándortól kap meghívót Fekete Győr András és Karácsony Gergely is

2021. augusztus 28., szombat
Csányi Sándortól kap meghívót Fekete Győr András és Karácsony Gergely is

"A futball mindenkié"

- jelentette ki Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a csütörtöki magyar-angol világbajnoki selejtezőmérkőzés kapcsán.

Az MLSZ első embere a szövetség honlapján szombaton megjelent közleményében kiemelte: politikát figyelő állampolgárként időnként "szórakoztatónak, de alapvetően azért nagyon elkeserítőnek" tartja a negatív kampányra építő politikai kommunikációt, a szervezet vezetőjeként viszont mindent megtesz azért, hogy "a futball kimaradjon ezekből a politikai küzdelmekből".

"A futball ugyanis mindenkié!

Legyen kormánypárti, ellenzéki, bizonytalan vagy bármilyen szavazó, gondoljon bármit is a világról, mindenkit szívesen látunk a mérkőzéseken.

- hangsúlyozta az elnök.

Csányi Sándor ezt követően határozottan azt kérte a politikusoktól, hogy "a magyar futballt ne használják fel politikai harcaikban", ne próbálják megosztani a közönségüket, a magyar szurkolókat. "A magyar futballnak minden támogatásra és minden támogatóra szüksége van, pártállástól függetlenül. Talán csak azokra nincs, akik ezt nem értik meg. A válogatott mérkőzéseken minden politikust szívesen látunk a nézőtéren, bármelyik párt tagjai is legyenek" - mondta.

A végén pedig azt is hozzátette, hogy a magyar csapat következő hazai mérkőzésére személyesen hívja meg Karácsony Gergelyt és Fekete-Győr Andrást is.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes angol nemzeti együttes világsztárokkal a keretében érkezik Budapestre, ahol a telt házas Puskás Arénában este 3/4 kilenctől játszik majd a házigazda magyar együttessel szeptember 2-án.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.