Sport

Sorsoltak a kézi BL-ben, ezek a csapatok várnak a MOL-Pick Szegedre

Sorsoltak a kézi BL-ben, ezek a csapatok várnak a MOL-Pick Szegedre

2021. július 2., péntek
Sorsoltak a kézi BL-ben, ezek a csapatok várnak a MOL-Pick Szegedre

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 2021–2022
A-CSOPORT: MOL-Pick Szeged, THW Kiel (német), Vardar Szkopje (északmacedón), Aalborg (dán), Meskov Breszt (fehérorosz), Montpellier (francia), Elverum (norvég), HC PPD Zagreb (horvát).
B-CSOPORT: PSG Handball (francia), Barca (spanyol),  FC Porto (portugál), Kielce (lengyel, SG Flensburg-Handewitt (német), Telekom Veszprém, Motor Zaporizzsja (ukrán), Dinamo Bukarest (román). 

A sorsolást követően Bánhidi Bence lapunknak kifejtette véleményét a csoportbeosztásról.

– Nincs könnyű vagy nehéz csoport, bár első ránézésre valóban szerencsés sorsolást kaptunk. Most azt mondom, hogy a Kiel és mi futunk majd versenyt az első helyért, ráadásul nekik van miért visszavágnunk. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a Vardar mindig képes meglepetést okozni, az Elverum és a Breszt is évről-évre jobb csapat és akár titkos favoritnak nevezhetjük a Final 4-ben az előző szezonban bemutatkozó Aalborgot, ahova ráadásul remek játékosok érkeznek- mondta a MOL-Pick Szeged beállója.

Mikler Roland úgy véli, a csoportban nem lehet más cél, mint az első vagy a második hely megszerzése.

- Bárhogy is alakult a csoportbeosztás, ezen a szinten nincs könnyű, vagy nehéz csoport. Egyaránt erős csoportok vannak. A célunk nem lehet más, mint az első vagy a második hely megszerzése, amiért várhatóan a Kiellel kell megküzdenünk, de nem feledkezhetünk meg az Aalborgról és a Bresztről sem, akik bele tudnak szólni a végső helyezésekbe. A hazai meccseinket hoznunk kell és idegenben is a lehető legtöbb pontot kell megszereznünk. Átalakul a csapatunk, az a fontos, hogy mindenki mielőbb beilleszkedjen és 120 százalékot tudjunk nyújtani minden meccsen-értékelte a sorsolást Mikler Roland, a kékek kapusa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.