Sport

Szijjártó magyarázatot vár a Himnuszt megzavaró szivárványzászlós akció miatt a bajor belügyminisztertől

Szijjártó magyarázatot vár a Himnuszt megzavaró szivárványzászlós akció miatt a bajor belügyminisztertől

2021. június 30., szerda
Szijjártó magyarázatot vár a Himnuszt megzavaró szivárványzászlós akció miatt a bajor belügyminisztertől

A magyar diplomácia vezetője Joachim Herrmann-nak címzett levelében, amelyről szerdán tájékoztatta az MTI-t, azt írta: a labdarúgó Európa-bajnokság június 23-ai, müncheni mérkőzésén "példátlan inzultus érte" a magyar válogatottat.

"Hazánk himnuszának éneklése alatt egy szivárványszínű zászlót lobogtató személy berohant a pályára, és provokálta a himnuszt éneklő magyar játékosokat. Természetesen időnként előfordul, hogy szurkolók a pályára szaladnak a mérkőzés közben vagy a mérkőzés után, de az mégiscsak felháborító, hogy mindez az egyik résztvevő ország himnusza alatt történik" - fogalmazott Szijjártó Péter.

https://szegedma.hu/2021/06/a-meccs-magyarorszag-nemetorszag

A külgazdasági és külügyminiszter szerint arra is nehéz magyarázatot találni, hogy a mérkőzést megelőző "mesterséges politikai feszültségkeltés" ellenére a rendezőket jól láthatóan felkészületlenül érte ez az incidens. "S ez még jóindulatú vélekedés mindarról, ami történt" - áll a levélben.

Szijjártó Péter ezért tájékoztatást kért a bajor belügyminisztertől arról, "milyen büntetést kapott a magyar himnusz alatt pályára rohanó, szivárványzászlót lobogtató személy, valamint vizsgálták-e, hogy milyen szervezési hiányosságok vezethettek az incidens lehetővé válásához, figyelembe véve, hogy minden bizonnyal elegendő létszámú rendőri erő volt jelen a stadionban, hiszen láthattuk a kommandós sorfal felállítását a magyar szurkolók elé".
"Miniszter úr munkájához sok sikert és jó egészséget kívánok!" - zárta sorait Szijjártó Péter.

Szándékosan félreállt a biztonsági őr?

Az ominózus esetről több felvétel is felkerült az egyik legnépszerűbb videómegosztó portálra. Az egyik videón jól látszik, hogy a biztonsági őr gyakorlatilag félreállt a pályára rohanó illető elől, aki így szabadon végrehajthatta nem túl elegáns produkcióját. (Az eset 0:34-től látható).

https://www.youtube.com/watch?v=-_WFz6BhrsM&ab_channel=JoWeFBPEGlobal

Kiemelt kép: Matthias Hangst / POOL / AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.