Sport

Hősies küzdelem, nagy magyar helyzetek, de portugál győzelem az Eb-n

Hősies küzdelem, nagy magyar helyzetek, de portugál győzelem az Eb-n

2021. június 15., kedd
Hősies küzdelem, nagy magyar helyzetek, de portugál győzelem az Eb-n

A végén még egyszer villant Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo villantotta meg extra klasszisát, kicselezte Gulácsit is, ballal hat méterről, középről a kapu közepébe lőtt. Botka is hiába vetődött. 0–3

Nem sokat kellett várnia duplázásra

Rafa Silvát rántotta le Willi Orban a tizenhatoson belül, a játékos sárgalapot kapott, a portugálok tizenegyest lőhettek. Cristiano Ronaldo nem hibázott. 0-2

Íme a büntető:

Vezetnek a portugálok

A 80. percben már röpködtek a söröpoharak a levegőben! A néhány perce becserélt Schön Szabolcs talált be a portugál kapuba. Az öröm leírhatatlan volt, de a bíró hűtötte a kedélyeket, les miatt érvénytelenítette a gólt. Hogy aztán jöjjön a hidegzuhanny. A 84. percben Fernandes jobb oldali beadása Szalai Attiláról Raphael Guerreiro elé pattan, aki ballal, 13-ról, középről Orbán bal lábára lő, a labda meg a meglepett, semmit sem tehető Gulácsit becsapva a jobb alsóba pattan. 0–1

Veszélyesebb a magyar csapat

Nem rossz a meccs, sőt izgalmas! Merthogy a második félidőben szép számmal akadnak magyar támadások. Kiegyenlítetté vált a küzdelem, sőt, ifőnként inkább a mieink játszanak fölényben. Ami a 75. percben ennél talán egyel fontosabb: nem kaptunk gólt. A védelem-Orbán Willi irányításásval-nagyszerűen zárja a veszélyes területet a portugálokkal szemben.

Bátor magyar támadások a második félidő elején

Bár két figyelmetlenségből adódó két portugál szöglettel indult, a magyar válogatott nem egyszer komoly veszélyt jelentett a portugál kapura. Szalai Ádámnak és Sallai Rolandnak is volt helyzete. Utóbbinek kettő is, ráadásul ha a játékvezető lefújja, hogy Dias arcon tenyerelte, akkor még egy ígértees helyről elvégezett szabadrúgás is veszélyes lehetett volna. De enm fújta le, így marad a 0-0.

Szalai Ádám (b) és a portugál Rúben Dias MTI/Kovács Tamás

A félidőben maradt a 0-0

Sokkal több portugál lehetőség volt a félidőben-különösen a hajrában, a játék jobbára a magyar térfélen zajlott, de a védelmünk jól zárt. Egy komolyabb helyzete akadt a mieinknek, Sallai szabadrúgása után Szalai fejelt kapura, de Rui Patrício kapus fogta a próbálkozást. A döntetlen mindettől függetlenül igazságos, a hangulat pedig továbbra is varázslatos.

Cristiano Ronaldo a Puskás Arénában MTI/Kovács Tamás

Az első 30 percben nincs gól

Nyomnak a portugálok, de hősiesen fédekeznek a magyarok. Cristiano Ronaldonak volt egy szép perdítése, amit Gulácsi lábbak hárított-igaz jelezte a partjelző, hogy lesen volt a portugál sztár. A 27. percben Lovrencsics gergő volt zavarban, szerelte Jota, Cristiano Ronaldo elcselezte magát, majd Kleinheisler eladta azt a 16-os előtt, de jött Orbán Willi, szerelte az ötös bal sarka előtt Silvát-csodálatosan simán. A játék a magyar térfélen zajlik.

William Carvalho (b) és Szalai Ádám MTI/Kovács Tamás

Túl az első negyedórán

Helyzete egyik csapatnak sem volt az első negyedórában, a portugálok a kezdeményezőbbek-de ezen nem szabad csodálkozni. Sallai Rolandot a 7. percben szemre szabálytalan körülmények között választották el a labdától, a szabadrúgás helyett továbbot intett a török bíró.

Sallai Roland (b) és a portugál Rúben Dias MTI/Szigetváry Zsolt

A kezdőcsapat

Magyarország - Portugália mérkõzésen a Puskás Arénában 2021. június 15-én. Balról jobbra: Botka Endre, Sallai Roland, Nagy Ádám, Lovrencsics Gergõ, Fiola Attila, Kleinheisler László, Schäfer András, Szalai Attila, Willi Orbán, Gulácsi Péter és Szalai Ádám. MTI/Szigetváry Zsolt

A történelmi Eb mérkőzés történelmi kezdője.

Képek a megnyitóról és a kezdés előtti pillanatokról

Ilyen hangulat van a meccs előtt a Puskásban!

Kezdők, cserék, felállás

Tapsorkán és egy Szeged zászló is várta a válogatottat a Puskás Arénában

Leírhatatlan volt a hangulat a szurkolói felvonuláson

ITT A MAGYAR KEZDŐCSAPAT PORTUGÁLIA ELLEN

A két szövetségi kapitány kijelölte a kezdő tizenegyeket a 18 órakor kezdődő mérkőzésre. Íme, a mieink:
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Lovrencsics, Nagy Á., Kleinheisler, Schäfer, Fiola – Szalai Á., Sallai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi

A szurkolók együtt vonultak a hősök terétől

Békés, remek hangulattal bizonyították: a magyar válogatott mögött egy nemzet áll!

A magyar válogatott már megérkezett a stadionba

Nem sokkal fél 5 körül érkeztek a Puskás Arénába.

Legutóbb az Eb legjobb meccsét játszottuk a portugálokkal

Az UEFA hivatalos Youtube-csatornáján az öt évvel ezelőtti, lyoni magyar-portugál összecsapás összefoglalójával hangolódnak a ma esti derbire. Mint ismeretes, a nemzeti tizenegy a 2016-os kontinensviadal egyik legjobb mérkőzésén 3-3-as döntetlent ért el Cristiano Ronaldoék ellen. Az akkori magyar keretből Szalai Ádám, Lovrencsics Gergő és Lang Ádám is pályára léphet ma a 18 órakor kezdődő találkozón.

https://www.youtube.com/watch?v=d8PJllUNy0U&ab_channel=UEFAUEFAEllen%C5%91rizve

10:22: Indul az utazás!

Ma este 6 órakor a Puskás Ferenc Arénában megkezdi szereplését az Európa bajnokság F csoportjában a magyar labdarúgó-válogatott. A SzegedMa-egyetlen szegedi médiumként-akkreditáltan, a helyszínen követi végig az eseményeket, a stadionon kívül és belül. Élő cikkünk egész nap folyamatosan frissül-a facebookon is jelentkezünk majd élő videóval a szurkolói felvonulásról.

A stadionon kívül Nikolényi Gábor Viktor, a stadionban Kibédi Péter követi az eseményeket.

Kezdjük a tegnapi sajtótájékoztatókkal. A két csapatkapitány és a szövetségi kapitányok vettek részt az eseményen. Nézzük mit mondott a Juventus sztárja, cristiano Ronaldo.

A magyarok csapatkapitánya szerint ma is be lehet böckölni, piszkálni és tuszkolni.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.