Sport

Küzdelmes meccsen pontot rabolt Pécsről a Szeged-Csanád GA

Küzdelmes meccsen pontot rabolt Pécsről a Szeged-Csanád GA

2021. április 19., hétfő
Küzdelmes meccsen pontot rabolt Pécsről a Szeged-Csanád GA

Az egész nap szemerkélő eső következtében csúszós talajú pálya fogadta a csapatokat a mecsekaljai stadionban. Az időjárási körülményeknek köszönhetően az első félidőben jobbára a küzdelem dominált, de így is sikerült helyzeteket teremtenie a szegedieknek.

Félóra telt el a meccsből, amikor Kóródi lépett ki egy kiugratással, majd ütközött a kapuból kifutó Helesfay-val. A játékvezető nem ítélt büntetőt.  Pár perccel később egy ígéretes akció végén a Varga elől a gólvonalról mentettek a hazaiak.

Nem sokkal a szünet előtt megfogyatkoztak a pécsiek, miután Rácz utolsó emberként buktatta a lendületből kilépő Kóródit.

Küzdelmes mérkőzést játszott a Pécs és a Szeged (Fotó: Sándor Judit)

A fordulást követően hamar megszerezhette volna a vezetést a Szeged, de Ódor tanári centerezése után Dobos kapáslövését bravúrral hárította Helesfay.

A kihagyott helyzet sajnos megbosszulta magát: egy villámgyors kontratámadás során Hegedűs játszott össze Geigerrel, majd a Tisza-partiak korábbi játékosa a jobbösszekötő helyéről óriási gólt csavart a bal felső sarokba.

A bekapott gólt követően még nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt Dragan Vukmir együttese, aminek a 77. percben meg is lett az eredménye: Mohl kiugratását követően Varga precízen középre gurította a labdát, amit a csereként beállt Haruna közvetlen közelről a kapuba sodort.

A hajrában óriási erőket mozgósított a Szeged a három pont megszerzése érdekében, de újabb gól nem született, így 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó.

Merkantil Bank Liga, 33. forduló
Pécsi MFC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1 (0-0)
Pécs, zárt kapuk mögött. Vezette: Csonka Bence (Kis, Rózsa).
Pécsi MFC: Helesfay – Preklet, Gajág, Rácz L., Katona – Grabant (Tihanyi, 89.), Tölgyesi, Bartha (Kónya D., a szünetben), Hegedűs – Geiger (Batizi-Pócsi, 74.), Adamcsek (Németh M., a szünetben). Vezetőedző: Vas László.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács J. – Ódor, Szilvási, Moga, Mohl – Jovanovics, Oláh G. – Kóródi (Haruna, 66.), Varga Sz., Dobos (Gajdos, 57.) – Grumics. Vezetőedző: Dragan Vukmir
Gól: Geiger (59.), ill. Haruna (77.).
Kiállítva: Rácz (40.).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.