Sport

Bebiztosította a bajnoki döntőt a MOL-Pick Szeged

Bebiztosította a bajnoki döntőt a MOL-Pick Szeged

2021. április 17., szombat
Bebiztosította a bajnoki döntőt a MOL-Pick Szeged

Jonas Källman kisebb sérülés miatt nem volt ott a szegediek keretében, két fiatal, Bajus Bruno és Rea Barnabás viszont ismét lehetőséget kapott a szakmai stábtól. A hazaiak vezetőedzője Vladan Matics koronavírus-fertőzés miatt továbbra sem lehetett ott a kisapdon.

Bár Mirko Alilovic vétéseinek köszönhetően gyorsan vezetéshez jutott a Szeged, a Tatabánya, a vendégek két hibáját kihasználva egyenlített. Becsülettel, de igencsak szárnyaszegetten küzdött a Tatabánya, így sokáig nem maradt szoros a meccs, sőt, a 20. perc után egy remek szériát elkapva a félidő végéig már nem volt kérdés, ki nyeri a tabella második és hármadik helyezettjének a küzdelmét.

Alilovic a folytatásban is remekelt, és a többiek is odatették a kötelezőt a mai meccsen, így egy másodpercig nem volt kérdés, hogy ki nyeri a meccset.

Sibalin Jakab, a Grundfos Tatabánya vezetőedzője: – A hibáinkat könyörtelenül büntette a Szeged, így már az első félidő után eldőlt a meccs. Nem játszottunk jól, sokat rontottunk, így nem volt esélyük a remeklő MOL-PICK ellen.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Minden dicséretet megérdemel a csapat, remekül játszottunk és ami igazán fontos, magabiztos győzelmet arattunk. Nem volt könnyű dolgunk, hiszen a meccs elején két játékosunkat is elveszítettük, szerencsére ez sem zökkentett ki bennünket. Megyünk, dolgozunk tovább!

K&H férfi kézilabda liga, 20. forduló
Grundfos Tatabánya-MOL-Pick Szeged 24–31 (11–18)
Tatabánya, Földi Imre sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Andorka, Hucker.
Tatabánya:Bartucz – Hornyák B. 2, Ancsin 4, Juhász 2, Sipos 2, Győri 4, Molnár 2. Csere: Wyszomirski, Konecny (kapusok), Ilyés, Debreczeni 1, Bozovics, Tóth, Zdolik 2, Balogh 5/1, Nemes.Megbízott vezetőedző:Sibalin Jakab.
MOL-Pick Szeged:Alilovic – Bombac 3, Mackovsek, Gaber 2, Bánhidi 5, Bodó 6, Stranovsky 4.Csere:Kaspárek, Radivojevics 5/1, Canellas 5, Rosta, Zsitnyikov 1, Rea, Bajus.Vezetőedző:Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 10, ill. 6 perc.
Hétméteres: 2/1, ill. 3/1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.