Sport

Becsületesen küzdött a tartalékos MOL-Pick Szeged a csúcsrangadón

Becsületesen küzdött a tartalékos MOL-Pick Szeged a csúcsrangadón

2021. március 21., vasárnap
Becsületesen küzdött a tartalékos MOL-Pick Szeged a csúcsrangadón

A szegediektől Luka Stepancic, Nik Henigman és Bánhidi Bence sérülés, Bodó Richárd, Bogdan Radivojevic, Joan Canellas, Martin Stranovsky és Rosta Miklós betegség miatt hiányzott. Mivel a felnőtt keret tagjai közül csak kilenc játékos léphetett pályára, az utánpótlásból egészítették ki a csapatot. Juan Carlos Pastor ezen a találkozón tért vissza együttese mellé a koronavírusos megbetegedését követően. A hazaiaknál Nikolaj Markussen, Rasmus Lauge Schmidt, Manuel Strlek, Danyiil Siskarjov és Jorge Maqueda nem játszott.

Rodrigo Coralles védsei és gyors veszprémi gólokkal kezdődött a mérkőzés. A szegediek az első gólját, 3-0-nál Dmitrij Zsitnyikov szerezte, sőt, az év végén a Wisla Plockba távozó orosz átlövő egy újabb hazai gól után, Vuko Borozan kiállítását is kihasználta. Nem találta a ritmust Szeged, sokat is hibáztak- elsősorban védekezésben, így nem csoda, hogy a 9. percben Juan Carlos Pastor időt kért, és hangos szóval teremtette le játékosait.

Az időkérés után Dean Bombac hétméteresből egyre csökkenthette volna a szegedi hátrányt, de csúnyán fölé lőtt-korábban Mario Sostaric már elhibázott egy büntetőt, akkor Coralles hárított. Igyekezett, hajtott a Szeged, de ez csak arra volt elég, hogy a félidő feléig állandósítani tudta a 3 gólos hátrányát, közelebb lépni nem tudott a Veszprémhez. (14. perc: 7-4)

A hazai kapuban Coralles továbbra is olvasta a szegediek játékát, bravúrt bravúrra halmozott, így nem csökkent a különbség. Egészen a 22. percig, amikor Sostaric elkapta a fonalat. Sorozatban szerezett három gólt és a kapuban Mirko Alilovic is védett kétszer, sőt Dean Bombac is betalált, így ismét visszajött egyre a Szeged. Bár Alilovic védései továbbra is megadták a lehetőséget a szegedi egyenlítésre, de Bombac kétszer is hibázott elől, így a hazaiak vezettek a félidőben. (30. perc: 11-10)

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Veszprém nyitotta jobban a második játékrészt, és Dejan Manaskov egy és Petar Nenadic két góljával gyorsan négy gól volt az előnyük. A félidő első szegedi gólját Sosotaric lőtte, de erre több mint 6 percet kellett várni. A 40. perc után a Pick átállt 7 a 6 elleni játékra, de a különbség nem csökkent. (45. perc: 21-16)

A rendkívül kevés cserével játszó szegedieknél fogyott a levegő, így egyre több hiba csúszott a játékba, azonban a hiba a hazai oldalon sem volt ritka, így ugyan esélyük lett volna növelni az előnyüket, de ez nem sikerült. A szívósan küzdő Szeged az első félidőhöz hasonlóan elkezdte lopni a távolságot, egészen háromig sikerült feljönniük, akkor azonban Coralles ismét védett egyet és mivel a Omar Yahia a túloldalon betalált, ezzel végleg eldőlt a 2 pont sorsa. (60. perc: 27-23)

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A MOL-Pick Szeged tartalékosan is becsületesen küzdött a rangadón, és kisebb különbségű vereséggel zárt, mint decemberben Szegeden, a két csapat alapszakaszbeli első mérkőzésén.

BESZÉDES ADATOK

Stanislav Kasparek 60 percet játszott a mérkőzésen, de Jonas Källman, Matej Gaber, Mario Sostaric, Dean Bombac is 50 perc fölötti játékperccel zárt.

Juan Carlos Pastor:- Gratulálok a Veszprémnek, jó és sportszerű meccset játszottunk. Mezőnyben jól kezdtünk, rengeteg gólhelyzetet tudtunk kialakítani, de sajnos nem tudtuk belőni őket, így a Veszprém hamar el tudott húzni tőlünk 3-4 találattal. A második 15 percben már nem tudtunk tiszta gólhelyzeteket teremteni, mégis eredményesek lettünk, így tudtuk szorossá tenni a félidőig a meccset. Azt gondolom, hogy ezt a rangadót támadásban rontottuk el, huszonhét rontott lövésünk volt, Corallesnek pedig 20 védése, így nem lehet meccset nyerni. Megpróbáltuk a hét a hat elleni játékot is, hogy spóroljunk némi energiát. Tisztességgel helytállt ma a csapat. A hozzáállásunk nagyon rendben volt, ezzel elégedettek lehetünk, de egyénileg és csapatszinten is messze vagyunk attól, amit látni szeretnénk. A legfontosabb most, hogy a sérült és beteg játékosainkat is fel tudjuk építeni. Azonnal biztos nem tudnak a segítségünkre lenni, ahogy ma is láthattuk azokon a játékosainkon, akik három hét után térhettek vissza néhány edzés után. Minél előbb össze kell állnunk, hiszen nagyon fontos meccsek jönne.

David Davis:-Gratulálnom kell a csapatomnak a meccshez. Nehéz volt a felkészülésünk, hiszen nem tudtuk, milyen Szegedre, kikre számíthatunk. Ebben a szezonban mindenki küzd a kihívásokkal. Az első félidőben jól támadtunk, a védekezésünk pedig nagyszerű volt, így előnyben tudtunk maradni. A második 15 percben Mirko Alilovic sok nagyszerű védést mutatott be, így megragadtunk és beért minket a Szeged. A második félidőben már támadásban és védekezésben is nagyszerűek voltunk végig, amikor a Szeged a hét a hat elleni játékkal próbálkozott, azt gondolom, már nagyjából eldőlt a mérkőzés. Sok sikert kívánok a Szegednek a kiesés szakaszban és a bajnokság további részében, nagyon remélem, hogy a magyar csapatok sokáig juthatnak a Bajnokok Ligájában. Elégedett vagyok, a tisztelet megvolt mindkét csapat részéről, és egy jó mérkőzésen tudtunk nyerni.

Telekom Veszprém–MOL-Pick Szeged 27–23 (11–10)
K&H férfi kézilabda liga, 19. forduló, Veszprém Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Bócz, Wiedemann.
Telekom Veszprém: Corrales – Marguc 2, Tönnesen 3, Lékai, Nilsson 4, Borozan 3, Manaszkov 5.Csere:Cupara (kapus), Blagotinsek, Nenadics 5/2, Ligetvári, Yahia 2, Moraes 3, Lukács, Dörnyei.Vezetőedző:David Davis.
MOL-Pick Szeged:Alilovic – Sostaric 7/4, Kaspárek 5, Mackovsek 2, Bombac 2, Gaber 1, Källman 3.Csere:Zsitnyikov 3, Tóth J., Bajus, Szilágyi, Rea.Vezetőedző:Juan Carlos Pastor.
Kiállítás:8, ill. 6 perc
Hétméteres:2/2, ill. 8/4

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.