Sport

Szegeden indult újra a hazai fallabdaélet

Szegeden indult újra a hazai fallabdaélet

2021. február 17., szerda
Szegeden indult újra a hazai fallabdaélet

Újra pattog a labda a magyar fallabdapályákon. A sportág október óta szünetelt a koronavírus-járványhoz kapcsolódó szigorítások miatt, ám februártól a magyar szövetség ismét rendez versenyeket. Az első lépés egy edzőtábor volt, ahol az U15-ös, U17-es és U19-es korosztályos válogatottak készültek közösen az Squash Club Szabadidőközpontban. A játékosok irányított edzéseken vettek részt, taktikai feladatokkal színesítve.

– Tizenhat fős a bő keret. A legfontosabb cél az volt, hogy olyan terhelést kapjanak a fiatalok, mintha versenyen indultak volna. Az elmúlt időszak versenymentes volt, ezért mindenképp át kellett mozgatni a fiatalokat, kapniuk kellett néhány új impulzust – mondta Kohlrusz Balázs, az utánpótlás-válogatott szegedi szövetségi kapitánya.

Az edzőtábort követően a legjobb felnőtt játékosok is a Squash Clubban vendégeskedtek, hiszen A és B kategóriás versenyt rendeztek a hétvégén. Az A kategóriában a tatabányai Farkas Balázs nyert, a szegediek közül Sebők Benedek (Vidux Tisza Squash SE) második, Takács Benedek (Szeged Squash SE) harmadik, Hoffmann Péter (Vidux Tisza Squash SE) ötödik lett. A B kategóriában Jeszenszky Zoltán (Szeged Squash SE) bronzérmet szerzett.

Február 27-én szintén a Squash Club lesz a házigazdája az első osztályú csapatbajnokság első fordulójának. A létesítmény a hazai szövetség besorolásában bekerült a kiemelt klubok közé, azaz a lehető legmagasabb rangot érte el.

– Minden játékos és a szövetség is pozitívan értékelte az elmúlt két hétvége eseményeit, ezért reménykedünk, hogy a szigorú járványügyi protokoll betartása mellett, de visszatér a fallabda az életünkbe – nyilatkozta Hoffmann Péter, a Squash Club Szabadidőközpont klubvezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.