Sport

Ilyen még nem volt: idegenben nyert a Vardar ellen a MOL-Pick Szeged

Ilyen még nem volt: idegenben nyert a Vardar ellen a MOL-Pick Szeged

2021. február 14., vasárnap
Ilyen még nem volt: idegenben nyert a Vardar ellen a MOL-Pick Szeged

A szegediek keretéből hiányzott a horvát Luka Stepancic, aki Achilles-ín-sérülés miatt hetekre kidőlt a sorból, illetve nem tartott a csapattal Dimitrij Zsitnyikov sem, de erre semmilyen magyarázatot nem adott a klub. A szegediek legutóbb 2019 novemberében a Celje ellen nyertek idegenben, ezt a hosszú nyeretlenségi szériát akarták megszakítani.

A meccs hivatalosan zárt kapus volt, de a televíziós közvetítésben hallatszott és látszott, hogy jó néhány néző volt a szkopjei sportcsarnokban...

Erre minden esélyük meg is volt a mérkőzés elején. Stanislav Kasparek, Dean Bombac és Bogdan Radivojevics jártak élen a gólszerzésben és a 10 percben már három volt a szegedi előny. A félidő felére azonban fordult a kocka. Pontatlanná váltak a szegedi támadásuk és védekezésben rendszeresen hiba csúszott, így előbb egyenlítettek a hazaiak, majd a 21- percben a vezetést is átvették. Gödörben volt a Szeged, amit az északmacedónok ki is használtak, így a félidőben ők vezettek két góllal. (15-13)

A félidei statisztika

Nagyon nem ment a játék a Picknek a második félidő elején sem, így a Vardar tartani és egyel még növelni is tudta előnyét - a 40. percben a négygólos vezetésért támadhattak. A félidő elején a ritmust nem találó szegediek megnyitották védekezésben a falukat, ami érezhetően nem tetszett a hazaiaknak. A 46. percben utol is érték az ellenfelet, sőt 1 perccel később már ismét a Szegednél volt a vezetés. (20-21)

A hajrában többnyire a szkopjeiek futottak az eredmény után. Az 58. percben Bánhidi Bence góljával kettővel ment a Szeged, de másfél perccel a vége előtt Gelb Kalarash is betalált. Már az időt is figyelve támadott a Pick, Juan Carlos Pastor időt is kért, az ott elhangzottakat tökéletesen kivitelezték a játékosok és Bánhidi Bence újabb gólja végleg eldöntötte a két pont sorsát.

A meccs statisztikája

TÖRTÉNELMI SIKER

A MOL-Pick Szeged először tudott idegenben nyerni a Vardar ellen, ezzel a győzelemmel a 8. pontjukat szerezték meg az idei kiírásban és előreléptek a tabellán az 5. pozícióba. A két csapat jövő csütörtökön Szegeden is megmérkőzik egymással az Újszegedi Sportcsarnokban.

Stevcse Alusovszki, a Vardar vezetőedzője:– A vereség ellenére elégedett vagyok a csapatom teljesítményével. Azért kaptunk ki, mert fontos pillanatokban rontottunk ziccereket, büntetőket. Meccsről meccsre jobbak vagyunk, ám a Szeged megbüntette a hibáinkat. Ellenfelünk, mint minden évben, most is azért harcol, hogy bejusson a kölni négyes döntőbe.
Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője:– Nem játszottunk jól, de küzdöttünk, hajtottunk. Az első félidőben nem tudtuk mit kezdeni ellenfelünk beállójátékával. A fordulópont az volt, amikor változtattunk a védekezésünkön, s ezzel egy időben támadásban is növeltük a tempót. Nagyon fontos két pontot szereztünk, de ennél jobb teljesítmény kell a jövőben.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A-csoport, 14. forduló
Vardar Szkopje (északmacedón)–Mol-Pick Szeged 26–28
(15–13)
Szkopje,
Jane Sadanski Sport Centre, zárt kapuk mögött,V:Zotin, Vologykov (oroszok)
Vardar:Risztovszki 1 – Georgievszki, Sztojlov 2, Vekic, Kalaras 2, Dissinger 2, GYIBIROV 6.Csere:Cantegrel (kapus), Cupic 3 (1), JOTIC 6, WALCAK 4, Szevaljevics.Edző:Stevcse Alusovszki
MOL-Pick Szeged:Mikler – B. RADIVOJEVICS 6 (3), KASPÁREK 5, Bombac 3, BÁNHIDI 6, Mackovsek, J. Källman 1.Csere:ALILOVIC (kapus), Gaber 1, J. Canellas 2, Bodó 3, M. Stranovsky.Edző:Juan Carlos Pastor
Kiállítások:4, ill. 6 perc
Hétméteresek:3/1, ill. 3/3

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.