Sport

Ha szorosan is, de újra nyert a Szeged a Vardar ellen

Ha szorosan is, de újra nyert a Szeged a Vardar ellen

2021. február 18., csütörtök
Ha szorosan is, de újra nyert a Szeged a Vardar ellen

A MOL-Pick Szeged csapatából továbbra is hiányzott Luka Stepancic, aki Achilles-ín-sérülés miatt hetekre kidőlt a sorból, visszatérhetett viszont Dimitrij Zsitnyikov, aki nem volt ott a két csapat vasárnapi, szkopjei találkozóján. Azt a meccset a MOL-Pick Szeged nyerte szoros csatában 28-26-ra, ami az első idegenbeli sikere volt a csapatnak idén. Ugyan a mérkőzésre benevezték Bánhidi Bencét, de ujjsérülése miatt kevés esély volt arra, hogy pályára lépjen. Komoly hiányzója a Vardarnak is volt, első számú kapusuk, Borko Risztovszki térdsérülés miatt nem tartott a társakkal Szegedre.

Pillanatok alatt megléptek a szegediek 2-0-ra, de amilyen gyorsan jött az előny, olyan gyorsan el is tűnt, a 10. percben már ismét egyenlő volt az állás (5-5). Olyannyira ritmusát veszítette a Pick, hogy a 14. percben Ivan Cupic büntetőből szerzett góljával már a Vardarnál volt az előny, sőt, a félidő felénél már kettővel vezettek (15. perc: 7-9)

Bár az egyenlítésre nem kellett sokat várni szegedi részről, a vezetést nem sikerült visszavenni. Olyannyira nem, hogy két hazai hibát kihasználva már megint a szkopjeieknél volt az előny. Jöhetett Juan Carlos Pastor időkérése, ami azonban nem változtatott sokat az összképen. A különbség nem hogy csökkent volna, inkább nőtt - a 28. percben már 3 gól volt a vendégek előnye, de a szünetre ebből egyet faragott a Szeged. Támadásban és védekezésben is érezhető volt Bánhidi Bence hiánya. (30. perc: 17-19)

Ihletett formában kezdte a második félidőt Mikler Roland. A szegedi kapus 7 percig gólt sem kapott, amit a társak kihasználtak és átvették a vezetést. Bár 21-21-nél még utolérte a Vardar a Szegedet, de csak átmenetileg. Védekezésben, támadásban és a kapuban is feljavult a hazaiak játéka, így a félidő felénél 6 góllal vezettek, úgy, hogy az északmacedónok negyedóra alatt csupán két gólt tudtak lőni, ezért időt is kértek. (45. perc: 27-21)

Jött is az újabb fordulat. Három perc alatt a Vardar összerakott egy 5-1-es szériát, így a 49. percben már a szegedi kispadnak kellett időt kérnie. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy fölösleges kiállításokat szedtek össze a hazaiak. A szkopjei rohamot sikerült visszaverni, és ami ennél jobb hír, a különbséget sikerült folyamatosan 2-3 gólon tartani. A hajrára fokozták a tempót a vendégek, kétszer is visszajöttek egy gólra, de másfél perccel a vége előtt Dean Bombac kiharcolt egy hétméterest, amit Mario Sostaric értékesített. Hiába támadott 7 a 6 ellen Vardar, két gólt ugyan sikerült szerezniük, de Stanislav Kasparek is betalált, így megmaradt 1 gól a szegedi előnyből a lefújásra. (60. perc: 34-33)

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: – Ellentétes félidőket láthattunk. Az elsőben hiába támadtunk jól, tizenkilenc gólt kaptunk, ami nagyon sok. A második játékrész ellenben jól indult, a túl sok kiállítással viszont magunkra húztuk az ellenfelet. Öt-hat gólos vezetésnél nem szabad ennyi kétperces kiállítást kapni. 
Stevcse Alusovszki, a Vardar vezetőedzője: – Jól kezdtük a mérkőzést, támadásban könnyű gólokat szereztünk. A második félidőben viszont volt egy negyedóra, amely eldöntötte a találkozót. A magyarok hét a hat elleni játékával nem tudtunk mit kezdeni, ráadásul ahogy Szkopjében, most is kulcspillanatokban hibáztunk. Gratulálok a Szegednek, hogy ilyen rövid idő alatt kétszer is legyőzött minket!

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A-CSOPORT, a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Mol-Pick Szeged–Vardar Szkopje (északmacedón) 34–33 (17–19)

Szeged, zárt kapuk mögött. V: Hansen, Madsen (dánok)

MOL-Pick Szeged: Alilovic – B. RADIVOJEVICS 6 (3), KASPÁREK 5, BOMBAC 5, Gaber 3, BODÓ 7 J. Källman 1 Csere: MIKLER (kapus), J. Canellas 2, Mackovsek, Henigman, ifj. Rosta M., M. Stranovsky 1, Sostaric 4 (3) Edző: Juan Carlos Pastor
Vardar: CANTEGREL – CUPIC 9 (5), SZTOILOV 6, Vekic, Kalaras 4, Dissinger, GYIBIROV 5 Csere: Tizic (kapus), JOTIC 5, Georgievszki 2, Sebaljevics 1, Walczak, Gadza 1 Edző: Stevcse Alusovszki
Kiállítások: 12. ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 5/5

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.