Sport

Felkészülési meccs nélkül maradt a magyar válogatott

Felkészülési meccs nélkül maradt a magyar válogatott

2021. január 5., kedd
Felkészülési meccs nélkül maradt a magyar válogatott

A Szlovák Kézilabda-szövetség arról értesítette a Magyar Kézilabda-szövetséget, hogy a szlovák férfi válogatott keret több tagja is koronavírusos, az együttes karanténba került, így nem tud Magyarországra utazni. Emiatt elmarad a Magyarország-Szlovákia válogatott mérkőzés, amelyre január 8-án, pénteken Győrött került volna sor.

-Sajnáljuk, hogy nem tudunk pályára lépni pénteken, hiszen fontos része lett volna a világbajnoki felkészülésnek a találkozó- mondta Gulyás István szövetségi kapitány. -Gyógyulást kívánunk az érintett szlovák kerettagoknak! Mi készülünk tovább, sajnos mérkőzést más ellenféllel szemben ilyen rövid idő alatt a válogatottak már lekötött találkozói és a COVID-szabályok miatt nem lehet szervezni, így az edzéseken egymás elleni mérkőzés is szerepel majd a programban. Mindezzel nem lehet tökéletesen modellezni egy nemzetközi mérkőzést, de el kell fogadnunk a helyzetet, a fő célunk, hogy jól szerepeljünk az egyiptomi világbajnokságon.

A koronavírus-fertőzésen átesett Ligetvári Patrik vizsgálati eredményei alapján nem kapta meg a pályára való visszatéréshez szükséges orvosi engedélyt, így nem tud a válogatottal készülni, és nem lehet tagja a világbajnokságra utazó csapatnak sem.

VB-MENETREND
A magyar válogatott január 15-én a Zöld-foki-szigetek ellen kezdi meg a világbajnoki küzdelmeket, majd Uruguay és Németország ellen lép pályára. Ha a csoportban egy csapatot megelőz, akkor a középdöntőben folytathatja január 21-én. A válogatottban Mikler Roland, Bodó Richárd, Bánhidi Bence és Rosta Miklós képviseli a MOL-Pick Szegedet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.