Sport

A brazilok elleni győzelemmel nagyot lépne a cél felé a magyar válogatott

A brazilok elleni győzelemmel nagyot lépne a cél felé a magyar válogatott

2021. január 21., csütörtök
A brazilok elleni győzelemmel nagyot lépne a cél felé a magyar válogatott

A németek elleni győzelem másnapjána magyar férfikézilabda-válogatottra költözés várt, hiszen a középdöntőben már Új Fővárosban játszik. Bár a buszuk műszaki hiba miatt csak késve indult el, és az edzésre kijelölt csarnokban is viszonylag hideg volt, zökkenőmentes volt a váltás - mondta a SzegedMa kérdésére a válogatott stábja.

A németek elleni meccsen a MOL-Pick Szeged beállója, Bánhidi Bence nyolc kísérletből nyolc gólt lőtt. Megkérdeztük tőle, hogyan bírja a sorozatterhelést.

A magyar válogatott a nyolc közé szeretne jutni a világbajnokságon. Ehhez remek alapot ad, hogy a csoportból maximális 4 ponttal léptek tovább, így ha a következő három meccsükön - Brazília, Lengyelország és Spanyolország ellen - a megszerezhető 6 pontból 4 pontot szereznek, akkor biztosan továbbjutnak. Az, hogy ez első vagy második helyre elég, a németek elleni győztes találatot szerző Lékai Máté szerint teljesen mindegy.

A szakmai stáb folyamatosan elemzi az ellenfeleket. Nem csak a keretet, a taktikát is az ellenfélhez igazítják - fejtette ki Nagy László, a magyar válogatott csapatmenedzsere.

KÖZÉPDÖNTŐS MENETREND

A magyar válogatott a középdöntőben először csütörtökön 18 órától játszik Brazília ellen, majd szombaton a lengyelek, végül hétfőn a spanyolok következnek. Ez utóbbi két találkozó is 18 órakor kezdődik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.