Sport

Negyedóra után esélye sem volt a Szegednek

Negyedóra után esélye sem volt a Szegednek

2020. december 17., csütörtök
Negyedóra után esélye sem volt a Szegednek

A mai lehetett volna a két csapat hatodik meccse idén, azonban a koronavírus-járvány miatt már az is örömteli volt, hogy egyáltalán egyszer találkozhattak. A Szegedből Luka Stepancic és Stefan Sigurmannsson sérülés miatt, a veszprémiektől Ligetvári Patrik és Omar Jahja koronavírus-fertőzés, Rasmus Lauge sérülés miatt hiányzott. Ott volt viszont a pályán a Veszprémből Szegedre igazoló Borut Mackovsek, és a fordított utat bejáró Jorge Maqueda - ők először léptek pályára volt csapatuk ellen.

A 6. percig felváltva estek a gólok, és már akkor érezhető volt, hogy mindkét oldalon a stabil, biztos védekezésben látják a kulcsot - a két beállóra, Bánhidi Bencére és Blaz Blagotinsekre nagyon vigyáztak a falban. A Szeged először 4-3-nál vezetett, sőt a 14. percben 7-4-es hazai előnynél már David Davisnak kellett időt kérnie.

Bodó Richárd sem élete formáját mutatta. MTI/Ujvári Sándor

Érezhetően jól jött az időkérés a veszprémieknek, akik 6 perc alatt eltüntették a hazaiak előnyét, sőt, olyannyira elkapták a fonalat, hogy a vezetést is átvették. Jöhetett a szegedi időkérés, ami azonban nem hozott fordulatot. A támadásokban nagyon sok pontatlanság csúszott a hazaiak játékába, ezzel pedig a félidő felénél a kapuba álló Vladimir Cuparának is lehetőséget adtak néhány szép védésre.

A félidő végéig a vendégek meg is tudták őrizni kétgólos előnyüket. (14-16)

Pillanatok alatt megduplázta előnyét a második félidő elején a Veszprém. Ehhez újabb szegedi pontatlanságok és Vladimir Cupara védései kellettek. A vendégek megléptek öt góllal, szegedi oldalon ez idő alatt csupán Bánhidi Bence volt eredményes a 36. percben.

Nagyon nem ment támadásban a hazai oldalon, de ami ennél is szembetűnőbb volt, a védekezésük is széthullott a második játékrészre. Egyre magabiztosabbá vált a bajnoki címvédő, a Szeged pedig hiába próbált védekezést váltani, nem tudta megállítani az ellenfelét.

Az 51. percben a mezőny legjobbja, Petar Nenadics góljával már tízzel vezettek a bakonyiak, akik egy pillanatra sem vettek vissza az iramból. Nem túlzás: átrobogott a Szegeden a Veszprém és a végére a közte tizet megtoldották még két góllal, így fájóan magabiztosan nyerték az év egyetlen bajnoki rangadóját. (24-36)

Ez volt minden idők második legnagyobb különbségű veszprémi sikere Szegeden.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Mindenki más mérkőzésre számított. Gratulálok a Veszprém sima sikeréhez, a 35. perc után semmi esélyünk sem volt a győzelemre. Két különböző félidőt produkáltunk. Az első félidőben jól kezdtünk, majd sokat hibáztunk támadásban és védekezésben egyaránt. Tisztában vagyunk vele, hogy messze vagyunk a márciusi játékunktól. Remélem, hogy a világbajnokság után a rengeteg meccs, amit be kell pótolnunk, visszahozza a tavaszi szintünket. Három éve egyszer már nagy különbséggel kikaptunk itthon a Veszprémtől, akkor újrakezdtünk mindent és nagy győzelmeket arattunk utána. Elképesztően nehéz akkor nyerni, ha 36 gólt kapsz. Keményen kell dolgoznunk, hogy visszanyerjük az önbizalmunkat és azt képviseljük, amit márciusban. Sok sikert kívánok a Veszprémnek a BL négyes döntőjében.

David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője: – Nem gondoltam volna, hogy ekkora különbséggel tudunk nyerni Szegeden. Más-más járt mindenki fejében, nem feltétlenül kizárólag a rangadó, a négyes döntő is. Kevesen tudnak 3-4 gólnál nagyobb különbséggel nyerni ebben a csarnokban.

Férfi kézilabda NB I., 13. forduló.
MOL-Pick Szeged–Telekom Veszprém 24–36 (14–16)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Bíró, Kiss O.

MOL-Pick Szeged: Mikler – Radivojevics 5/2, Kaspárek 3, Bombac 1, Bánhidi 4, Mackovsek 5, Källman 1. Csere: Alilovic (kapus), Bodó 4, Gaber, Canellas 1, M Stranovsky, Henigman. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém: Corrales – Marguc 6, Maqueda 1, Blagotinsek, R. Ferreira 1, A. Nillson 7, Strlek 5. Csere: Cupara (kapus), P. Nenadic 8/2, Lékai 2, Markussen 2, Mahé, Tönnesen 3. Vezetőedző: David Davis.

Hétméteres: 3/2, ill. 2/2.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc.

A szegediek a Csurgó elleni vereség után másodszor kaptak ki a bajnoki szezonban mindkétszer hazai pályán, míg a veszprémiek továbbra is veretlenek, és nagy lépést tettek az alapszakasz első helye felé. Mivel a MOL-Pick Szeged december 22-i Vardar elleni BL-meccse elmarad, idén már nem lépnek már pályára a Tisza-partiak. A veszprémiekre még vár a két ünnep között a kölni négyes döntő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.