Sport

Ismét bosszantó egygólos hazai vereség

Ismét bosszantó egygólos hazai vereség

2020. november 1., vasárnap
Ismét bosszantó egygólos hazai vereség

A pécsiek veretlenül hozták az októbert, a szegedieket a hét közepén a III. Kerület búcsúztatta a Magyar Kupában, de a legutóbbi, kaposvári bajnokijukat meggyőző teljesítménnyel nyerték idegenben. A meccsre nagyjából 30 pécsi szurkoló is elkísérte a kedvenceiket, így a két szurkolótábor teremtette remek hangulatban vonultak pályára a csapatok.

Jó iramban és kisebb helyzetekkel indult a mérkőzés, de komolyabb veszélyben egyik kapu sem forgott a meccs elején. Az első nagyobb helyzet a pécsiek előtt adódott a 25. percben, Bartha László közeli kísérletét Varga Bence bravúrral hárította lábbal, a kipattanónál Németh Márk lövése a keresztlécen csattant.

Veszélyesebbé vált a Pécs játéka, sikerült kisebb mezőnyfölénybe kerülniük, ami a 34. percben góllá érett. Bartha László középre ívelt szabadrúgása után Rácz László elé pattant a labda, aki a kapuba vágta azt. (0-1)

A vendégek gólja után komolyabb lehetősége már egyik csapatnak sem volt a félidő végéig, a pécsiek igyekeztek nyomás alatt tartani a szegedi kaput, de nem tudtak fölényt kiharcolni.

A támadósor erősítése nem hozott komolyabb változást a szegediek játékában. Középpályán egyenrangú ellenfelei voltak a pécsieknek, de az átütőerő hiányzott a támadásaikból. A két tizenhatos között folyt a játék, a kapuk csak nagyon ritkán forogtak veszélyben.

A hajrában a Szegednek ugyan sikerült némi fölényt kiharcolnia, de valós veszélyt egyik támadásuk sem jelentett a pécsi kapura.

Dobos Barna: -  Van hiányérzetem, például amiatt, hogy sorozatban nem jól jövünk ki bizonyos szituációkból. Nagyon sok hiányzónk volt, de megvoltak a lehetőségeink a szünet után, ám nem tudtuk megszerezni az egyenlítő gólt.

Labdarúgó NB II, 14. forduló
Szeged-Csanád GA–PMFC 0–1 (0–1)
Szeged
,Szent Gellért Fórum, 1100 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Bornemissza, Kis Z.)
Szeged-Csanád GA: Varga B. – Kárász, Moga, Deák I., Pejovics – Simon Á. (Gajdos, 60.), Jovanovics – Kóródi (Grumics, a szünetben), Dobos Á., Varga Sz. (Gréczi, 90.) – Dobronoky (Bojtos, a szünetben). Vezetőedző: Dobos Barna
Pécsi MFC: Helesfay – Króner, Rácz L., Preklet, Németh M. – Kónya, Tölgyesi, Hegedűs (Óvári, a szünetben), Bartha – Geiger (Adamcsek, 60.) – Keresztes (Hawkins, 75.). Vezetőedző: Vas László
Gólszerző: Rácz L. (33.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.