Sport

Ebben a vereségeben a koronavírus is benne van vastagon...

Ebben a vereségeben a koronavírus is benne van vastagon...

2020. november 28., szombat
Ebben a vereségeben a koronavírus is benne van vastagon...

Hogy a koronavírus milyen nyomokat hagy az ember szervezetében, miután felgyógyult, arról egyelőre még a szakemberek sem tudnak biztosat mondani. Azt viszont szinte minden egykori koronavírusos beteg elmondja, hogy a gyógyulttá nyilvánító orvosi leletekkel a kézben még hetekig gyorsabban fáradnak el még akkor is, ha nem mozognak aktívan.

A sportolóknál sincs ez másképpen, sőt talán hatványozottan is így van és ez látszott is a MOL-Pick Szeged kézilabdázóin a Csurgó elleni bajnoki meccsen. Kevesebb, mint 48 órájuk maradt a pihenésre a csütörtöki Elverum elleni BL meccs után és talán ennek köszönhetően nem tudtak felpörögni a somogyiak elleni bajnokira- és azt sem szabad elfelejteni, hogy többen még mindig betegség, vagy sérülés miatt nem lehettek ott a Pick meccskeretében.

A vendégek viszont magukhoz ragadták a kezdeményezést, a 19. percben már 3 góllal vezettek, amikor a szegediek időt kértek. Ekkor kezdtek úgy játszani, ahogy azt a meccs elejétől lehetett várni, egy 3-0-sorozattal egyenlítettek is, de a szünetben ismét a Csurgó vezetett. (11-12)

A második félidő elején Bánhidi Bence góljával először- és mint később kiderült utoljára vezetett a láthatóan fáradtan és emiatt dekoncentráltan kézilabdázó Szeged. A 40. percben már újból a vendégek vezettek hárommal, ismét időkéréssel próbálkozott Juan Carlos Pastor, de hiába. A válogatottban néhány hete bemutatkozó Hanusz Egon vezette csurgóiak még növelni is tudták előnyüket, és talán az egész szezon legnagyobb meglepetésére magabiztosan nyertek a Szeged ellen. (30-33)

MOL-Pick Szeged–Csurgói KK 30–33 (11–12)
Férfi kézilabda NB I., 15. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok. Vezette: Hargitai, Markó.
MOL-PICK Szeged: Mikler – Radivojevics 8/4, Henigman 2, Bombac 4, Bánhidi 6, Bodó 5, M. Stranovsky 2. Csere: Kaspárek 1, Canellas 1, Gaber, Mackovsek 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Csurgói KK: Tatai – Vasics 2, Leimeter 1, Hanusz 6, Szeitl 5, Borsos 4, Kovacsevics 1. Csere: Pallag (kapus), Popovics, Krsmancic 8/3, Vasvári, Krecic 3, Gábor 3. Vezetőedző: Alem Toszkics.
Hétméteres: 5/4, ill. 3/3.
Kiállítás: 6, ill. 12 perc.

fotók: www.delmagyar.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.